Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Turecký projekt „Bunker Imprint“ sa stal víťazom súťaže Honda Customs 2024

Víťazom súťaže Honda Customs pre rok 2024 sa stal model CL250 „Bunker Imprint“ tureckej spoločnosti Bunker Custom Cycles (@bunkercustomcycles), ktorý do tohtoročného ročníka vniesol jedinečné tvary.

Súťaž v tomto roku nadviazala na úspech predchádzajúcich ročníkov a zamerala sa na modely  CL500 a 250 – dva stroje s charakteristickým scrambler štýlom plné výrazných dizajnových detailov. Modely CL, pri ktorých vývoji konštruktéri vychádzali z konceptu „Express Yourself“ (vyjadrite sa), sú pre túto súťaž ideálnym základom, pretože pre zákazníkov aj profesionálnych úpravárov predstavujú otvorenú pozvánku na maximálne uplatnenie ich kreativity, sebavyjadrenia a individuality.

Víťazi:

P1 Bunker Imprint – Turecko

So ziskom 9 383 hlasov – 37 % z celkového počtu 25 558 hlasov – na webe hondacustoms.com sa Bunker Imprint prikláňa k súčasnému retro štýlu café racerov, čím sa o 180 stupňov odklonil od „scrambler“ koreňov modelu CL. Tím spoločnosti Bunker použil sériový model CL250 a opatril ho na zákazku vyrobenou polokapotážou z nylonu vystuženého sklenenými vláknami, vytlačenou 3D technológiou FDM, novými bočnými panelmi, tvarovaným spodným krytom so zakrytým výfukom, novou zadnou časťou a upraveným sedadlom.

Bunker Customs je piatym výrobcom, ktorý v Biarritzi získal titul, čím sa zaradil medzi víťazov predchádzajúcich ročníkov:

2023: Portugalskú firmu Art of Wheels Garage, ktorá v spolupráci s umelkyňou Tamarou Alves  vytvorila model ‘Furiosa’ Dax

2022: Taliansku spoločnosť Motocicli Audaci – autora Maanboard CMX500 Rebel

2021: Portugalského dílera Mototorfa Motorfa – autora Fenix CB650R

2020: Švajčiarsku firmu Brivemo Motos, ktorá vytvorila verziu modelu CB1000R nazvanú ‘Africa Four’

Çetin Kardeş, vedúci oddelenia motocyklov spoločnosti Honda Turkey, k tomu uviedol: „Sme radi, že zvíťazil náš projekt, ktorý je zhmotnením našej vízie vytvárania zdravej a originálnej motocyklovej kultúry v Turecku. Aj naďalej chceme usilovne pracovať na ďalšej podpore a rozvoji motocyklového sveta v našej krajine. Rád by som úprimne poďakoval všetkým našim kolegom, ktorí k tomto úspechu prispeli.“

  1. miesto: Ocean’s Track – Francúzsko

Po celý čas hlasovania víťaza tvrdo prenasledoval francúzsky stroj „Ocean’s Track“. Tento výtvor spoločnosti Oceane Motos v sebe kombinuje štýl amerických plochodrážnych motocyklov s nádychom kaskadérskych strojov. Výsledkom je ohromujúci vizuálny efekt. Hlavnými zmenami oproti štandardnému modelu CL500 sú červený rám a kyvná vidlica, zlaté kolesá, veľmi široké riadidlá na koncoch doplnené zrkadlami, dva LED projektorové svetlomety umiestnené v prednej doske na pretekárske číslo a jednomiestne sedadlo.

  1. miesto: CL Surfer – Nemecko

Tretiu priečku na stupňoch víťazov tohtoročného ročníka Hondacustoms zaujal nemecký CL Surfer, ktorý sa inšpiroval krásnymi plážami a pohodovou surferskou atmosférou Biarritzu, kde sa festival Wheels and Waves koná. Model CL Surfer, ktorého autormi sú členovia tímu vlajkového dílerstva Honda Centre vo Frankfurte, sa do tejto atmosféry skvelo hodí: má palivovú nádrž, predné a zadné blatníky v striebornej metalíze (s charakteristickým modrým pruhom), dvojdielne riadidlá, nový výfuk a výrazné hnedé kožené sedadlo.

  1. miesto: Alpina 500 – Švajčiarsko

Päticu najlepších v súťaži završujú úžasná Alpina 500 postavená spoločnosťou Meister Engineering a Enduro 500 od španielskej spoločnosti Stil Moto.

Model Alpina 500, ktorý je oslavou 50 rokov značky Honda Switzerland, vychádza z bohatého odkazu značky Honda a poukazuje na detaily, ako sú palivová nádrž v štýle CB, obnažený podsedadlový rám, či minimalistické sedadlo.

  1. miesto: Enduro 500 – Španielsko

Model Enduro 500 do značnej miery zhmotňuje scrambler štýl radu CL a bol navrhnutý tak, aby evokoval spomienky na krásnu zlatú éru motocyklovej histórie. So svojím pútavým lakovaním nádrže, vysokým predným blatníkom, ochrannou mriežkou svetlometu, na zákazku vyrobenými tabuľkami na umiestnenie pretekárskych čísel, či mnohými ručne vyrobenými dielmi a tlmičom výfuku Arrow je Enduro 500 dielom dílerstva Stil Moto zo San Sebastianu.

Výrazne odlišné farebné palety, dizajnové detaily a estetické riešenie týchto piatich modelov CL sú dôkazom všestrannosti tejto platformy ako základu pre širokú škálu úprav – a jasným prejavom vývojového motívu „Express Yourself“.

Hlavné informácie o Hondacustoms

V tomto roku na webových stránkach www.hondacustoms.com počas leta hlasovalo 25 558 návštevníkov, čo oproti minulému roku predstavuje 18 % nárast. Takmer 7 000 používateľov si navyše stiahlo tapetu so svojím vybraným motocyklom.

Pre tých, ktorí si chcú všetkých 16 upravených strojov dôkladne prezrieť, je stále k dispozícii stránka Honda Customs, a to v angličtine, francúzštine, nemčine, taliančine, španielčine a portugalčine. Používatelia si stále môžu sťahovať tapety so svojimi obľúbenými strojmi pre stolový počítač alebo mobilný telefón a vybrané obľúbené stroje zdieľať na svojich sociálnych sieťach.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov