Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


F1 – Veľká cena Azerbajdžanu sa nezaobišla bez náhody

Sobotná kvalifikácia priniesla ďalšiu pole position pre Charlesa Leclerca na Ferrari. Z druhého miesta odštartoval Lewis Hamilton na Mercedese, z tretieho Max Verstappen na Red Bulle.

Od začiatku pretekov sa nič zaujímavé neudialo. Ako preteky plynuli, tak z nich vypadli jazdci Ocon a Stroll. Preteky sa blížil ku koncu a na ich čele bol Verstappen. Zrazu sa udialo niečo nepredvídateľné. Zadná pneumatika na monoposte Holanďana praskla, Verstappen dostal hodiny, neustal to na trati a skončil v ochrannej bariére. Pár minút bol závod prerušený, pretože bolo potrebné upratať trať do poriadku. V tejto chvíli bol už na čele pretekov Peréz, ktorého nasledoval Hamilton. Práve ten druhý menovaný sa ešte po reštarte pokúsil zabojovať o prvú pozíciu, ale nezvládol zákrutu, dostal sa von z trate a napokon skončil na poslednom 16. mieste.

Víťazom sa stal Sergio Pérez, ktorý sa dlhšiu dobu držal na druhom mieste, ktorému ku víťazstvu pomohla náhoda v podobe technického problému na monoposte Verstappena, ktorá viedla až k výletu mimo trať.  Druhé miesto obsadil Vettelovi, ktorý sa na stupeň víťazov dostal po vyše roku a tretí končí Gasly.

Chceš vedieť o svete F1 viac?

Sleduj:

  • Red Bull Racing News Room:aktuálne tlačové správy, fotografie, videá, rozhovory s Maxom a Checom a ich vyjadrenia.
  • Scuderia AlphaTauri: aktuálne tlačové správy, fotografie, videá, rozhovory s
  • sk/f1: odporúčame vám sledovať aj tento instagramový účet

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov