Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fiat Ducato 4×4 Expedition

Fiat upravuje svoje úžitkové modely aj na prepravu osôb. Takto upravený automobil môže slúžiť i v ťažších podmienkach. Takou je aj novinka Ducato 4×4 Expedition.

Na výstave CMT v nemeckom Stuttgarte predstavili zástupcovia automobilky Ducato 4×4 Expedition, ktoré bude pomocníkom všetkým dobrodruhom na ich cestách po celom svete. Výstava v minulom roku privítala viac ako 240 tisíc návštevníkov a 2 000 vystavovateľov z celého sveta a tohtoročný ročník nebol o nič horší.

Verzia karavan z modelu Ducato získala ocenenie Best Motorhome Base Vehicle 2016. Upravená verzia tak stavia na základe úspešného modelu. Ducato 4×4 Expedition je konfigurácia s dlhým rázvorom, zvýšenou strechou a výkonným 2,3-litrovým vznetovým motorom MultiJet.

Fiat Ducato 4x4 Expedition Fiat Ducato 4x4 Expedition

Ten ponúka maximálny výkon 110 kW (150 k). Fiat na stavbu novinky prizval rôzne zvučné mená, ako napríklad Tecnoform pre interiér, Olmedo pre exteriér a Dangel pre pohonný systém. Stály pohon všetkých kolies s prerozdelením krútiaceho momentu cez viskóznu spojku zaručuje bezproblémovú jazdu aj v ťažkých podmienkach.

V interiéri nájdeme luxusný nábytok od výrobcu Tecnoform, držiaky na tablet s USB portom, dotykovú obrazovku s navigáciou Uconnect a zadnú parkovaciu kameru. Exteriér ozvláštni dvojfarebné lakovanie, LED svetlomety s DRL funkciou alebo predný navijak.

Fiat Ducato 4x4 Expedition Fiat Ducato 4x4 Expedition

Ten príde vhod pre prípad zapadnutia alebo vyťahovania cudzieho vozidla. Fiat s týmto automobilom prezentuje tiež svoje plány v segmente karavanov, kde má 25 % podiel z trhu. Jednou zo silných stránok novinky sú tiež komfortné sedadlá Captain Chair s integrovanými opierkami hlavy.

Pre karavany od Fiatu sa v posledných 10 rokov rozhodlo viac ako 500 000 rodín, čo je dôkazom úspechu karavanov od Fiatu. Novinka tak stavia na úspechoch predchodcoch a osloví tiež nových záujemcov.

MM, Fiat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov