Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2020: Ferrari Roma – najväčšia talianska pýcha súčasnosti

Ferrari Roma ako posledný predstavený model mal ma medzinárodnom autosalóne v Ženeve budiť najväčší záujem zo všetkých strán.

Ferrari Roma nie je až taká horúca novinka, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Oficiálne ju predstavili ešte koncom minulého roka. Čo by ste o ňom mali vedieť? Elegantné aerodynamické coupé kombinuje modernu s retrom. Vidno to najlepšie na prednej maske. Kľučky dverí sú efektne zapustené. Krásnu siluetu dopĺňa zadné šikmé sklo. Vzadu nesmú chýbať 2 páry svetiel na vrchnej hrane vydutých blatníkov a štvorica koncoviek výfukov.

Pocit luxusu a elegancie je prítomný aj v interiéri. Digitálny prístrojový štít, aj vertikálne umiestnený infotainment chcú navodiť pocit modernosti. Od displeja nižšie plynulo prechádza stredový tunel s voličom prevodovky, ktorý je zakončený koženou lakťovou opierkou. Vlastný displej ma na vrchu palubnej dosky aj spolujazdec. Interiér je postavený na kvalitných základoch. Koža, alcantara, kov a mnoho iného…

Pod kapotou novinky je 3,9 litrový (3855 cm3) V8 motor so zovretím 90° , ktorý má výkon 456 kW (612 k)a krútiaci moment 760 Nm. Ten spolupracuje s 8-stupňovou automatickou prevodovkou, ktorá je známa z SF90 Stradale. Pohotovostná hmotnosť činí 1472 kg. Akcelerácia z 0 – 100 km / h trvá iba 3,4 sekundy, na 200 km/h len 9,3 sekundy. Maximálna rýchlosť je udávaná na viac ako 320 km/h.

Zdroj: Ferrari

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov