Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


EÚ priniesla riešenie, ako vyberať pokuty od zahraničných vodičov

Európska únia pripravuje nové nariadenia o medzinárodnom trestaní vodičov. Zmena predpisov má zvýšiť výber pokút a jej zavedenie môže byť v dopravnom priemysle veľmi známe. Európska únia pripravuje nové nariadenia o medzinárodnom trestaní vodičov. Zmena predpisov má zvýšiť výber pokút a jej zavedenie môže byť v dopravnom priemysle veľmi nepopulárne.

Projekt, ktorý už schválil Európsky parlament, má zaviesť nový mechanizmus vyberania pokút od zahraničných vodičov. Každá krajina EÚ, v ktorej bol zaznamenaný priestupok, by mala 11 mesiacov na odovzdanie úplnej dokumentácie do krajiny bydliska vodiča. Táto krajina bydliska by sa potom stala zodpovednou za výber sankcie a jej odovzdanie do krajiny, ktorá žiadosť podala, pričom má 2 mesiace na vykonanie príslušného postupu.

Podľa predmetného projektu by sa uvedený mechanizmus vzťahoval na pokuty nad 70 eur. Pokuty sa týkajú najmä prekročenia rýchlosti, prechodu na červenú, jazdy pod vplyvom alkoholu, parkovania na zakázaných miestach či predbiehania v zakázanom mieste.

Po schválení Európskym parlamentom bude musieť o návrhu nových nariadení ešte hlasovať Rada Európskej únie, ktorá je zložená z ministrov členských krajín. Preto je ťažké určiť, kedy môžu diskutované pravidlá vstúpiť do platnosti.

Diskusia 2
  1. laco Používateľ hovorí

    Debilná EU debilné riešenie. Dovolenkové destinácie budú pokutovať, a ostatné štáty vymáhať a samozrejme nič s toho nebudú mať len robotu a nasraných voličov.

    1. Marek PAUCO Používateľ hovorí

      no vyzerá to tak….

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov