Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Taycan Turbo GT: Najvýkonnejšie Porsche v histórii!

Tradiční milovníci značky Porsche majú zrejme zmiešané pocity - najvýkonnejší sériovo vyrábaný model značky je elektromobil.

Modernizované Porsche Taycan už nemecká automobilka predstavila pred niekoľkými mesiacmi, no svoju najväčšiu špecialitu si nechala na neskôr a svetu ju ukazuje až teraz. Verzia Turbo GT je tou úplne najvýkonnejšou, je orientovaná na zdolávanie rýchlostných rekordov a v budúcnosti sa môže stať klenotom zberateľov.

V tomto momente vás zrejme najviac zaujíma výkon – koľko koní môže mať najvýkonnejšie Porsche v histórii? Odpoveď je trochu zložitejšia. V bežných podmienkach má Porsche Taycan Turbo GT výkon 580 kW (777 k), pri aktivácii systému Launch Control je to dokonca až 760 kW ( 1 018 k), ale to stále nie je koniec… Porsche dáva vodičovi možnosť aktivovať akýsi režim boost, v ktorom sa výkon auta, za optimálnych podmienok, na 2 sekundy zvýši na závratných 815 kW (1 092 k)!

Pre najnáročnejších 

Pýtate sa čo tieto neuveriteľné čísla znamenajú v praxi? Ani tu to nebude také jednoduché. Konvenčný model zrýchli na stovku za 2,3 sekundy, na dvestovke je za 6,6 sekúnd a ručičku tachometra obmedzovač zastaví na 290 km/h. Ak si ale priplatíte za verziu Weissach, ktorá nemá zadné sedadlá, na stovku zrýchlite za 2,2 sekundy, na dvestovku za 6,4 sekundy a “môžete” uháňať rýchlosťou až 305 km/h.

V čom sa teda Porsche Taycan Turbo GT líši napríklad od druhej najvýkonnejšej verzie Turbo S? Okrem iného má o 75 kg nižšiu hmotnosť, aktívny zadný spojler, tlmiče Porsche Active Ride, či keramické brzdy. Cenník zatiaľ automobilka nezverejnila, no podľa našich odhadov bude verzia Turbo GT stáť viac ako 250-tisíc eur.

Porsche Cayenne E-Performance: Atak na hranicu možného (prvá jazda)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov