Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai ukázal IONIQ 5 N: Slovenská premiéra ako remeň!

Ide o prvé plne elektrické vozidlo Hyundai N so špičkovými parametrami a najpokročilejšími technológiami. V predajniach sa IONIQ 5 N začne objavovať v jarných mesiacoch.

V posledný februárový deň predstavil slovenský importér značky Hyundai v oficiálnej premiére očakávaný vysokovýkonný elektrický model IONIQ 5 N. Počet vozidiel, ktoré sa na Slovensku dostanú tento rok do predaja, je limitovaný. Prvé kusy sa začnú u predajcov objavovať od apríla.

Špeciálny dátum pre špeciálne vozidlo

Domáca premiéra IONIQ-u 5 N sa uskutočnila 29.2. Dátum pre túto akciu si importér nevybral náhodou.
„29. február je špeciálny v tom, že sa v kalendári objavuje len raz za štyri roky. A rovnako špeciálny je aj náš IONIQ 5 N. Ide o prvé elektrické N-ko, prvé N-ko s pohonom 4×4 a zároveň najvýkonnejšie sériové vozidlo, aké kedy Hyundai vyrobil. Toto auto otvára novú kapitolu vysokovýkonných modelov Hyundai v ére elektrifikácie. Ja sám som vášnivý elektromobilista a zároveň veľký fanúšik výkonných modelov N. A som presvedčený, že IONIQ 5 N prinesie jeho majiteľom zážitok z jazdy, ktorý nielen naplní, ale prekoná ich očakávania,“ povedal Robert Baumgartner, generálny riaditeľ Hyundai Slovensko.

 

Športové auto na každý deň

IONIQ 5 N je filozoficky postavený na troch hlavných pilieroch výkonu, ktoré sú typické pre všetky modely N – je plne pripravený na plnohodnotnú jazdu na pretekárskej dráhe, ponúka veľkú porciu zábavy z jazdy v zákrutách a zároveň má charakter športového auta na každodenné použitie. IONIQ 5 N tieto charakteristiky napĺňa vďaka využitiu nových špeciálnych N technológií, ktoré pochádzajú zo skúseností značky Hyundai z motoristického športu a z dlhoročného vývoja elektrifikovaných vozidiel. „IONIQ 5 N potvrdzuje, že aj elektromobil môže mať športové srdce a zábavnú dušu. Vysoký výkon v spojení s pohonom všetkých kolies a množstvom zábavných N funkcií, ktoré zvyšujú zážitok z jazdy a ktoré si môže vodič nastaviť podľa svojich vlastných preferencií, ukazujú, že elektrická budúcnosť značky Hyundai N bude nesmierne zaujímavá,“ povedal Martin Melkner, produktový manažér Hyundai Slovensko.

Najvýkonnejší a technologicky vyšperkovaný

IONIQ 5 N, prvý vysokovýkonný čisto elektrický model N z dielne Hyundai, je na Slovensku v predaji s cenovkou od 75 490 € s DPH. V jedinej, ale najvyššej výbave N Performance dosahuje toto vozidlo s 84 kWh akumulátorom a pohonom 4×4 maximálnu rýchlosť 260 km/h a s aktivovanou funkciou N Grin Boost výkon až 478 kW (650k) a zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy. O špičkové športové jazdné vlastnosti sa stará množstvo unikátnych N technológií a funkcií. Hoci je v našich končinách absolútnou novinkou, IONIQ 5 N už vo svete stihol zarezonovať. Získal ocenenie Car of the Year 2023 od britského portálu TopGear.com a aktuálne figuruje medzi trojicou finalistov ankety World Car of the Year v kategórii World Performance Car. Verejnosť môže IONIQ 5 N naživo vidieť v EV showroome autorizovaného predajcu Autopolis na Panónskej ceste 32 v bratislavskej Petržalke, kde je vozidlo až do soboty 9.3.2024 vystavené.

Hyundai IONIQ 5 N – Prvé vysokovýkonné elektrické N-ko má slovenský cenník!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov