Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vybitý akumulátor? Pre OSRAM BATTERYcharge žiadny problém!

Vybitý akumulátor môže znepríjemniť deň každému z nás. Či už ideme do práce, na výlet alebo len na nákup, jeho náhla nefunkčnosť nás zaručene spomalí a spôsobí len starosti.

Najčastejšie príčiny zlyhania akumulátora

1. Nedostatočná údržba. Každý akumulátor potrebuje starostlivosť. Pravidelné kontroly stavu a dobíjanie pomôžu predĺžiť jeho životnosť.

2. Mráz. Nízke teploty znižujú kapacitu akumulátora a zhoršujú jeho štartovací prúd. V zime je preto dôležité akumulátor udržiavať a v prípade potreby častejšie dobíjať.

3. Dlhodobé parkovanie. V tomto prípade sa tiež odporúča občasné dobíjanie.

4. Omylom zapnuté svetlá: Neúmyselné zapnutie svetiel v interiéri alebo v kufri môže vybiť akumulátor v priebehu niekoľkých hodín.

Ako a čím udržiavať a dobíjať akumulátor
Na trhu je veľa typov nabíjačiek a zariadení na údržbu akumulátorov. Sortiment OSRAM BATTERYcharge ponúka širokú škálu modelov, ktoré sú vybavené inteligentnými funkciami na optimálne nabíjanie a údržbu akumulátorov. Poskytujú ochranu proti skratu, prepólovaniu, prebitiu a sulfatácii. Niektoré modely dokonca umožňujú testovanie stavu akumulátora a alternátora.

Modely a kompatibilita

Rad nabíjačiek BATTERYcharge pozostáva zo 4 modelov: 901, 904, 906 a 908. Modely 901, 904 a 906 sú vhodné pre 6 a 12 V akumulátory do 170 Ah, zatiaľ čo model 908 je kompatibilný aj s 24 V akumulátormi do 70 Ah. Jednou z hlavných výhod nabíjačiek BATTERYcharge je ich univerzálnosť. Sú kompatibilné so všetkými typmi akumulátorov vrátane lítium-iónových, ktoré sa v moderných automobiloch používajú čoraz častejšie.

Pokročilé funkcie

Nabíjačky BATTERYcharge sú vybavené množstvom pokročilých funkcií, ktoré zabezpečujú optimálnu starostlivosť o váš akumulátor.

1. Záložná funkcia: Chráni akumulátor pred vybitím v zime alebo keď je vozidlo dlhší čas
mimo prevádzky.

2. Jednoduché používanie: Nabíjačky majú intuitívne rozhranie s podsvieteným LCD displejom a ovládanie pomocou tlačidiel.

3. Rýchle a jednoduché pripojenie: Súčasťou balenia je kábel s príchytkami s očkami, ktorý možno trvalo nainštalovať do vozidla na jednoduchšie a rýchlejšie pripojenie nabíjačky.

4. Bezpečnostné funkcie: Nabíjačka sa dá nabíjať aj v prípade, že je nabitá.

Ďalšie rady a tipy

Pri dlhšom parkovaní odpojte akumulátor. Rovnako ako napríklad kontrolujete stav pneumatík, pravidelne kontrolujte aj stav elektroinštalácie vozidla. Ak používate štartovacie káble, uistite sa, že majú dostatočný prierez, alebo použite špeciálne štartéry z radu OSRAM BATTERYstart. OSRAM BATTERYcharge OSRAM ponúka komplexné riešenie pre starostlivosť o akumulátory do osobných a nákladných vozidiel. Nabíjačky a zariadenia na údržbu BATTERYcharge pomáhajú udržiavať akumulátor v dobrom stave a predlžujú jeho životnosť. Nečakajte, kým sa váš akumulátor úplne vybije. Investujte do kvalitnej nabíjačky OSRAM BATTERYcharge a majte istotu, že vaše auto bude vždy pripravené na jazdu.

OSRAM: Kompresor na každodenné použitie

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov