Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Obrovské prepúšťanie. Continental informoval o týchto číslach

Nemecká firma prepustí niekoľko tisíc zamestnancov najmä na administratívnych pozíciách.

Ďalší bolestivý úder pre nemecký automobilový priemysel a celý priemysel v oblasti automotive. Podľa agentúry Bloomberg sa spoločnosť Continental rozhodla drasticky znížiť počet svojich zamestnancov. O prácu príde až 7150 ľudí. Spoločnosť hľadá úspory kvôli výzvam vyplývajúcim z transformácie na elektromobilitu a digitálne riešenia. Nechcem byť prognostik zlých správ, ale neuberá sa to dobrým smerom. Pozrite si tu, koľko ľudí môže prísť o zamestnanie na Slovensku. Dôvody sú presne tie isté…

Toľko ľudí možno stratí na Slovensku prácu. Poďakujte sa elektromobilite

Continental je jedným z najväčších dodávateľov elektronických modulov, gumených prvkov a mechanických komponentov pre automobilový priemysel. Ako mnoho spoločností v tomto segmente musí čeliť novým výzvam. Na ich splnenie bude potrebné prepustiť približne 5 400 administratívnych zamestnancov a 1 750 ľudí z oddelenia výskumu a vývoja. Prepúšťanie bude globálne, ale až 40 percent. z nich sa dotknú ľudí zamestnaných v Nemecku. Prezidenta spoločnosti Wolfganga Reitzla citovala agentúra Bloomberg a prezradil, že spoločnosť je „pripravená na všetko“ na opravu svojej automobilovej divízie.

Continental má problémy už pár rokov. Napr. v roku 2023 sa ich zisk v oblasti pneumatík prepadol o vyše 95 percent

S podobnými problémami zápasia aj Bosch a ZF Friedrichshafen . Hlavným dôvodom je prechod zo spaľovacích áut na elektromobily a citeľné spomalenie dopytu pri súčasnom rýchlom raste čínskych konkurentov.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov