Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jeep Renegade: Modernizácia ako darček k jubileu

Zmeny sa majú dotknúť najmä multimédií a technológií.

Jeep Renegade zažil svetovú premiéru na autosalóne v Ženeve v roku 2014, pričom jeho vývoj prebiehal už pod taktovkou koncernu Stellantis. Viac-menej mestské kompaktné SUV sa predáva prevažne s pohonom predných kolies, no k dispozícii je stále aj štvorkolka Active Drive. Desaťročie na trhu je úctyhodná doba, aj preto sa od roku 2019 model Renegade každoročne mení a inovuje.

Modelový rok 2024 nie je výnimkou, Jeep pre potenciálnych klientov opäť pripravil zopár noviniek. Najviditeľnejšou zmenou je zrejme nový 10,25-palcový digitálny kokpit, ktorý dopĺňa 10,1-pacová stredová dotyková obrazovka. Zmeny sa však netýkajú iba hardvéru, ale takisto aj softvéru. Nový multimediálny systém má byť výrazne rýchlejší, má rozoznať väčší rozsah hlasových pokynov a disponuje tiež Full-HD rozlíšením. Novinkou tiež bude bezdrôtové zrkadlenie mobilného telefónu prostredníctvom Apple Car Play a Android Auto.

Tí pozornejší, si všimnú aj nový volant či väčší počet USB portov. Jeep Renegade ostáva v ponuke aj ako hybrid či plug-in hybrid a práve týchto eko verzií sa týkajú menšie vylepšenia. Výrobca sľubuje, že európske verzie budú mať vďaka tejto zmene nižšiu spotrebu a emisie.

Test: Jeep Compass e-Hybrid 1,5 MHEV Limited – Európsky bestseller

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov