Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW radu 4 Coupé a Cabrio: Keď sa motoristické gény nezaprú

BMW radu 4 vo verziách Coupé a Cabrio, to je viac výkonu, vylepšené dizajnové prvky, nové možnosti prispôsobenia a digitálne inovácie.

Bavorská automobilka vylepšila svoje vysokovýkonné modely tak, aby pokračovala v úspešnom príbehu svojich bestsellerov v prémiovom segmente strednej triedy. S neustálym pokrokom v oblastiach súvisiacich s exkluzívnym zážitkom z výkonu to dnes nemá žiaden výrobca jednoduché, avšak BMW sa opiera o intenzívne motoristické gény. Prinášame zhrnutie toho, čo má BMW radu 4 vo verzii Coupé a Cabrio nové:

 

  • Precízne vylepšenia dizajnu a nové prvky výbavy pre modely BMW radu 4 Coupé a BMW radu 4 Cabrio. Vynovenie vylepšuje postavenie BMW radu 4 ako hlavného hrdinu, ktorý v modelovom rade BMW zosobňuje radosť z jazdy a športovú eleganciu.

 

  • Svetoví lídri na trhu v segmente kabrioletov a kupé strednej triedy zvyšujú svoju príťažlivosť rôznymi spôsobmi. Vonkajším dizajnom, ktorý ešte dôraznejšie upriamuje pozornosť na dynamický výkon, prepracovanejším prémiovým prostredím v interiéri, novým rozhraním BMW iDrive s funkciou QuickSelect, ďalšími digitálnymi službami, rozšírenou štandardnou výbavou, prepracovanou ponukou prvkov dodávaných na želanie.

  • Oba modely sa vyrábajú v závode spoločnosti BMW Group v Dingolfingu. Na trh prídu v marci 2024. Najdôležitejšie predajné trhy: USA, Nemecko a Čína.

 

  • Nové modely BMW radu 4 Coupé a BMW radu 4 Cabrio dostali výraznejší vzhľad a mimoriadne progresívnu auru, ktorú vytvárajú nové, nápadne navrhnuté svetlomety a veľkorysá povrchová úprava predného nárazníka. Vertikálne usporiadané LED obrysové svetlá, denné svetlá a smerovky. Nová animácia uvítacieho svetla Welcome Light Animation vo vozidlách vybavených komfortným prístupom Comfort Access. BMW ľadvinky mriežky chladiča dostali na vnútornej strane sieťovú štruktúru a matný chrómový rám a to v štandardnej výbave, ako aj na vozidlách s voliteľným balíkom M Sport.

  • Voliteľne si možno objednať adaptívne LED svetlomety s neoslňujúcimi matrixovými diaľkovými svetlami, mestské svetlá a exkluzívne zadné svetlá BMW 4 CSL Laserlight. Balík M Sport Pack Pro dodávaný na želanie dopĺňajú svetlomety M Shadowline.

 

  • Expresívne navrhnutá zadná časť podčiarkuje šírku vozidla. Voliteľný balík M Sport teraz obsahuje vysoko lesklú čiernu vložku difúzora Black a koncovky výfuku so zväčšeným priemerom (teraz 100 milimetrov).

  • Do ponuky odtieňov lakov karosérie pribudli nové metalízy zelená Cape York a červená Fire Red. Široký výber lakov BMW Individual a špeciálnych lakov BMW Individual. Dodatočný priestor na individualizáciu vďaka trom novým 19-palcovým diskom kolies z ľahkej zliatiny v dizajne Y s dvojitými lúčmi. Exteriérový balík M Carbon možno namontovať aj priamo vo výrobe. K dispozícii je aj široký výber dielov BMW M Performance z ponuky originálneho príslušenstva BMW.

 

  • Aura moderného športového vozidla v interiéri so zakriveným displejom BMW Curved Display, štandardne montovanými športovými sedadlami a novo navrhnutými volantmi. Štandardne dodávaný aj M kožený volant dostali veniec s plochou spodnou časťou. Do štandardnej výbavy sa teraz dostali aj radiace páčky na volante.

  • Nové modely BMW radu 4 Coupé a BMW radu 4 Cabrio dostali do štandardnej výbavy perforované čalúnenie sedadiel Sensatec. Voliteľné kožené čalúnenie Vernasca s ozdobným prešívaním teraz aj v dvojfarebnej čierno-červenej farbe. Na požiadanie aj kožené čalúnenie BMW Individual Merino v troch farbách.

 

  • Ako udržateľnejší alternatívny poťahový materiál sedadiel nového BMW radu 4 Coupé debutuje M Performtex. Vysoko kvalitný materiál velúrového typu v čiernej farbe dostupný výhradne v automobiloch vybavených paketom M Sport a v modeloch M Performance.

  • Široko použitá digitalizácia umožňuje ďalšie zníženie počtu tlačidiel a ovládacích prvkov v kokpite. Optimalizované ovládanie ventilácie, klimatizácie a voliteľného vyhrievania sedadiel a volantu dotykovým ovládaním na stredovom displeji a novými ovládacími prvkami nastavenia na vetracích otvoroch.

 

  • Sklopné vonkajšie spätné zrkadlá teraz tvoria súčasť štandardnej výbavy. Voliteľný poťah prístrojovej dosky Sensatec s vylepšenou štruktúrou povrchu. Štandardné náladové osvetlenie teraz navyše s obrysovým osvetlením okolo nových stredových prieduchov.

  • Štandardnú výbavu rozširujú prvky obloženia interiéru v novom matnom vyhotovení Dark Graphite. Voliteľný balík M Sport obsahuje prvky interiérového obloženia s antracitovým hliníkovým povrchom s kosoštvorcovým vzorom. Sklenené povrchy CraftedClarity pre vybrané ovládacie prvky teraz tvoria súčasť voliteľnej výbavy spolu s galvanicky pokovovanými aplikáciami na ovládacom paneli vo dverách.

 

  • Ponuka motorov pre nové modely BMW radu 4 Coupé a BMW radu 4 Cabrio obsahuje tri benzínové a tri naftové motory. Extrémne výkonný šesťvalcový benzínový motor a šesťvalcový naftový agregát pre modely M Performance dopĺňa ďalší radový šesťvalcový naftový motor a naftový štvorvalec, ako aj dva benzínové štvorvalce s technológiou BMW Twin Power Turbo.

  • Všetky radové šesťvalcové motory a štvorvalcový naftový agregát obohacuje 48 V mild hybridná technológia. Všetky motory štandardne spolupracujú s osemstupňovou prevodovkou Steptronic Sport. Výkon sa v závislosti od modelu prenáša na vozovku prostredníctvom klasického pohonu zadných kolies, alebo inteligentného systému pohonu všetkých kolies BMW xDrive.

 

  • Vrchol modelového radu tvorí kvarteto automobilov M Performance. Motory s technológiou M TwinPower Turbo, M technológiou podvozka a výraznými dizajnovými prvkami exteriéru a interiéru poskytujú mimoriadne športové jazdné vlastnosti a vytvárajú dynamickú auru.

  • Rozsiahla ponuka obsahuje systémy pre autonómnu jazdu a parkovanie. Štandardná výbava zahŕňa Speed Limit Info, Varovanie pred kolíziou vpredu, Parkovaciu kameru a Parkovacieho asistenta. Na požiadanie rozširujú ponuku asistenčných systémov Asistent riadenia a jazdného pruhu, Aktívny systém udržiavania rýchlosti s funkciou Stop&Go a Parkovací asistent plus.

 

  • Nové rozhranie BMW iDrive s funkciou QuickSelect posúva jednoduché a intuitívne ovládanie na novú úroveň. Jasné zameranie na dotykové ovládanie pomocou ovládacieho displeja a hlasového ovládania v prirodzenej reči. Nová domovská obrazovka a rýchly prístup QuickSelect s vertikálne usporiadanými miniaplikáciami. Lišta ponuky na spodnom okraji ovládacieho displeja teraz umožňuje aj priamy prístup k funkciám klimatizácie.

  • Súčasť štandardnej výbavy tvorí aj BMW Live Cockpit Plus vrátane navigačného systému BMW Maps. Na požiadanie dodávaný BMW Live Cockpit Professional teraz prichádza s BMW Head-Up displejom a rozšírenou realitou.

 

  • Vo vozidle možno aktivovať osobnú eSIM. Optimalizované pripojenie pomocou mobilného štandardu 5G. Zjednodušené používanie BMW ID a My BMW App. Parkovacie poplatky a účty za palivo teraz možno platiť digitálne a priamo z vozidla.

Test: BMW Z4 M40i Roadster – Slunce, seno… a kabriolet

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov