Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota GR Yaris: Beštia po novom!

Jedno z najzaujímavejších a najlepších áut poslednej dekády prešlo modernizáciou, čo všetko sa zmenilo?

Toyota GR Yaris je špecialitka pre najnáročnejších klientov a už dnes aj investičné auto. Na trhu nenájdete podobne dobrý model, tento Japonec je ako rally auto s povolením jazdiť aj po bežných cestách. Výrobca sa teraz rozhodol pre jeho modernizáciou a zmenil viacero vecí.

Asi najzásadnejšou zmenou je možnosť voľby automatickej prevodovky. GR Yaris bude využívať 8-stupňový hydrodynamický automat od spoločnosti ZF, no v ponuke ostáva aj 6-stupňový manuál. Výrobca vylepšil nasávanie aj chladenie a to tak, že do výbavy doplnil prídavný chladič a ostrekovač chladiča stlačeného vzduchu.  V prípade, že si zvolíte automatickú prevodovku, dostanete tiež chladenie prevodového oleja.

Už tradične sa pracovalo aj na vyššej tuhosti karosérie a ešte lepšej práci podvozka. Stúpol aj výkon motora, GR Yaris by mohol mať po novom výkon až 206 kW (280 k), no táto informácia ešte nie je potvrdená. Čo vieme určite je, že sedadlá sú umiestnené o 2,5 cm nižšie a že sa zmenilo aj umiestnenie stredového displeja. Nová je vlastné celá stredová časť a povedzme si úprimne, po novom nevyzerá najkrajšie. Alebo máte iný názor?

Toyota GR Yaris – Viac GR ako Yaris

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov