Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW M ide karta, za uplynulý rok predali neuveriteľný počet áut

Divízia BMW M GmbH sa obzerá za vynikajúcim finančným rokom 2023 a opäť hlási rekordné výsledky.

Prvýkrát v histórii spoločnosti dodala po celom svete v priebehu roka viac ako 200 000 vozidiel. S novým rekordom v podobe 202 530 predaných vysokovýkonných a výkonných automobilov pokračoval trend rastu z ostatných rokov. Pôsobivý nárast predaja o 14,3 percenta v porovnaní s predchádzajúcim rokom dokazuje, že mimoriadne športové vozidlá s logom M ako pečaťou kvality opäť prilákali ďalšie cieľové skupiny.

USA boli vo finančnom roku 2023 opäť najdôležitejším jednotným trhom pre automobily BMW M GmbH. Nemecký domáci trh sa opäť umiestnil na druhom mieste v rebríčku predajných regiónov, zatiaľ čo Spojené kráľovstvo zostalo tretím najdôležitejším trhom, rovnako ako v predchádzajúcom roku. „S historickým rekordom viac ako 200 000 dodaných vozidiel sme dosiahli míľnik vo finančnom roku 2023. Pôsobivý dopyt skvelo potvrdzuje, že s naším rozmanitým produktovým portfóliom zasahujeme presne do potrieb doby,“ hovorí Sylvia Neubauer, viceprezidentka pre zákazníkov, značku a predaj v divízii BMW M GmbH.

Ofenzíva v oblasti elektromobility naberá obrátky

Ako prvý plne elektrický výkonný model značky pokračovalo BMW i4 M50 v úspešnom kurze aj v druhom úplnom roku predaja po svojom debute a opäť sa stalo bestsellerom divízie BMW M GmbH. V roku 2023 prišli na trh aj modely BMW i5 M60 xDrive Sedan a BMW i7 M70 xDrive, čo signalizuje začiatok predaja dvoch nových prírastkov do ponuky plne elektrických vozidiel BMW M.

S vysoko integrovanými elektromotormi na prednej aj zadnej náprave, ktoré spoločne vyvinú systémový výkon až 442 kW (601 k), stanovuje BMW i5 M60 xDrive štandardy v prémiovom segmente triedy biznis limuzín. Najvýkonnejší model nového BMW radu 5 dostal do štandardnej výbavy špecifické dizajnové prvky, ktoré vizuálne zdôrazňujú jeho výnimočný športový potenciál. Štandardne dodávaný adaptívny podvozok Adaptive Chassis Professional s elektronicky riadenými tlmičmi a integrovaným aktívnym riadením v kombinácii so systémom elektrického pohonu všetkých kolies BMW xDrive zaručuje radosť z jazdy bez lokálnych emisií a typický M výkon.

V podobe modelu BMW i7 M70 xDrive sa v roku 2023 predstavil najvýkonnejší čisto elektricky poháňaný automobil BMW M. Najvýkonnejší model v ponuke nového BMW radu 7 poháňajú aj dva elektromotory, ktoré spolu poskytujú systémový výkon až 485 kW (659 k) a maximálny krútiaci moment 1 015 Nm. K typickému M charakteru navyše prispieva technológia podvozku špecifická pre daný model a exkluzívne dizajnové prvky. BMW i7 M70 xDrive spája lokálne bezemisnú mobilitu a extrémny výkon, aby v luxusnom segmente vytvoril jedinečný zážitok z jazdy.

Nové vysokovýkonné modely diverzifikujú produktové portfólio

Za hlavným dôvodom neutíchajúceho rastu BMW M GmbH stála popularita bestsellerov v segmente vysokovýkonných automobilov. Najpredávanejším vysokovýkonným športovým automobilom na svete sa v roku 2023 stalo BMW M3 Sedan, za ktorým nasledovalo BMW M4 Coupé. So svojimi výkonnými šesťvalcovými radovými motormi a v segmente jedinečnou možnosťou voľby manuálnej 6-stupňovej prevodovky a 8-stupňovej prevodovky M Steptronic, ako aj klasickým pohonom zadných kolies a inteligentným systémom pohonu všetkých kolies M xDrive, ponúkajú výkonnostné vlastnosti pripravené na pretekársku dráhu, pritom bez obmedzení zvládnu aj každodenné, či dlhé vzdialenosti. Táto kombinácia doplnená o extra porciu batožinového priestoru a variabilitu urobila v roku 2023 z prvého BMW M3 Competition Touring s pohonom M xDrive mimoriadne výrazný nový prírastok do ponuky BMW M GmbH.

BMW Arena 2023 – To najlepšie zo sveta „M“ – prvý deň

Svieže novinky a ďalšie nové vysokovýkonné modely v roku 2024

Diverzifikácia produktového portfólia bude pokračovať aj v roku 2024. Okrem pripravovaného vynovenia troch najúspešnejších výkonných modelov BMW M3, BMW M4 a BMW M2 sa v štartovacích blokoch pripravuje aj nová edícia BMW M5. Nová generácia vysokovýkonného modelu z luxusnej triedy príde nielen ako sedan, ale aj ako BMW M5 Touring a poskytne tak ďalší impulz na podmanenie si nových cieľových skupín. Ponuku plne elektrických výkonných automobilov predtým doplní model BMW i5 M60 xDrive Touring.

Do jadra produktového radu BMW M smeruje aj debut ponuky pre mimoriadne ambicióznych vodičov: po obrovskom úspechu modelu BMW M3 CS nasleduje nový špeciálny model BMW M4 CS, ktorý stelesňuje čistú pretekársku vášeň v ďalšej podobe so zvýšeným výkonom motora a so znížením hmotnosti.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov