Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Diaľničná patrola bola v zásahu viac ako 20-tisíc krát

Posádky našej Diaľničnej patroly najazdili počas roka 2023 vyše 2,46 milióna kilometrov. Priamo na diaľnici vyriešili takmer 21-tisíc incidentov a pomohli skoro 8-tisícom motoristov a motoristkám. Najdôležitejšou pomocou je vytvorenie bezpečného zákrytu vozidla v problémoch. Služba, ktorá je vodičom k dispozícii od roku 2015 prešla tento rok výrazným redizajnom, autá sú mohutnejšie a majú pridaných viac reflexných prvkov.

Pohotovostných 16 diaľničných posádok pomáhalo motoristom najčastejšie pri odťahu (4 667-krát) či asistovali pri oprave defektu (2 572-krát). V teréne, na diaľniciach či rýchlostných cestách, pomáhala Diaľničná patrola pri nehodách, odstraňovali prekážky z vozovky alebo zver, no ich pravidelnou činnosťou je aj kontrola stavu odpočívadiel alebo dopravného značenia.

V nasadení budú aj počas nadchádzajúceho sviatočného obdobia. Pre ilustráciu, vlani v období od 24.12. do 26.12. pomohli až 113 motoristom dostať sa bezpečne k svojim rodinám.

Diaľničné incidenty v číslach:
  • Odstránenie prekážky (vozidlo alebo nebezpečný predmet): 17 671-krát
  • Pomoc pri dopravnej nehode: 1 767-krát
  • Zviera na ceste: 1 462-krát
  • Riešenie chodca alebo cyklistu na diaľnici: 83-krát

Diaľničná patrola je k dispozícii nonstop a bezplatne

Diaľničná patrola je bezplatnou službou Národnej diaľničnej spoločnosti. Jej hlavným cieľom je zvýšenie bezpečnosti na cestách v správe našej spoločnosti. Ak sa ocitnete v núdzi, Diaľničnú patrolu si môžete privolať jednoducho – buď cez mobilnú aplikáciu ViaRest alebo telefonicky na bezplatnom telefónnom čísle 0800 100 007. Hliadky Diaľničnej patroly sa nachádzajú na všetkých strediskách správy a údržby (Malacky, Bratislava, Trnava, Trenčín, Martin, Liptovský Mikuláš, Mengusovce, Beharovce, Prešov, Galanta, Nová Baňa, Zvolen, Košice, Považská Bystrica a Čadca). Jedna posádka Diaľničnej patroly pozostáva z dvoch ľudí. Patroláci sa striedajú v 12-hodinových zmenách, služba Diaľničnej patroly je k dispozícii 24 hodín denne a 7 dní v týždni.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov