Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cestári pri Nitre takto bojujú proti zime a toto radia vodičom

Vedeli ste, že nie všetky diaľnice na Slovensku spravuje NDS? Tie pri Nitre spravuje Pribina. A takto sa pripravili na zimu.

Diaľničiari sú vyškolení tak, aby spĺňali tie najprísnejšie normy: V tíme spoločnosti Via Pribina Operations je nepretržite v pohotovosti 34 skúsených operátorov, ktorí sú vyškolení tak, aby spĺňali normy spoločnosti VINCI Highways: procesy odstraňovania snehu musia byť spustené do 30 minút od začiatku sneženia.

Zimné vybavenie nainštalované vo všetkých hliadkovacích vozidlách: 15 zásahových vozidiel vrátane sypačov soli a vozidiel na odstraňovanie snehu bolo špeciálne vybavených na zimné práce a sú pripravené zvládnuť akékoľvek poveternostné podmienky na rýchlostnej ceste R1.

Soľ uskladnená v plnej kapacite: Via Pribina Operations disponuje celkovo 4 silami, ktoré boli v predstihu naplnené na maximálnu kapacitu 1130 t soli na ošetrovanie ciest počas zimnej údržby.

Monitorovanie počasia: optimalizácia solenia v závislosti na poveternostných podmienkach, ako je sneh, ľad alebo mrznúci dážď.

Inštalácia snehových zábran: Na úsekoch, kde je najvyššia pravedpodobnosť naviatia snehových jazykov na cestu, rozmiestnil prevádzkovateľ zábrany v celkovej dĺžke 3,5 km.

Tohtoročná novinka: spustenie kampane “Tipy na jazdu v zime”. Keďže vodiči v nadchádzajúcich týždňoch vyrazia na cesty v hojnom počte, najmä počas vianočných sviatkov, Via Pribina Operations im pomôže pripraviť sa prostredníctvom kampane “Tipy na jazdu v zimnom období”. Týchto 6 jednoduchých rád bude propagovaných na webovej stránke a sociálnych sieťach spoločnosti Via Pribina Operations a budú k dispozícii počas celej zimy na odpočívadlách rýchlostnej cesty R1.

6 odporúčaní pred jazdou v zime

 

1: SKONTROLUJTE SI AUTO

Predtým, ako vyrazíte na cestu, skontrolujte, či je vaše vozid- lo riadne očistené od snehu a ľadu. Odstráňte všetok sneh zo strechy, okien a svetiel vozidla. Na očistenie čelného skla a zrkadiel použite škrabku na ľad. V kufri majte náhradný rozm- razovač okien a lopatu na sneh.

2: ZABEZPEČTE PRAVIDELNÚ ÚDRŽBU PNEUMATÍK POČAS ZIMY

Počas zimných mesiacov je veľmi dôležité venovať pozornosť pneumatikám na vašom vozidle. Nízke teploty môžu ovplyvniť tlak v pneumatikách, preto vodičom odporúčame pravidelne ich kontrolovať. Okrem toho, na slovenských cestách vrátane Via Pribina si nezabudnite prezuť svoje vozidlo na zimné pneumatiky. Tie sú povinné v období od 15. novembra do 31. marca. Na horské priechody sa odporúča pribaliť si zimné reťaze.

3: PREVERTE SI STAV CIEST

Pred cestou sa vždy informujte o stave vozoviek a predpovedi počasia na vašej trase. Počas jazdy po Via Pribina Vám je k dispozícii aj digitálne značenie s aktuálnymi informáciami o stave vozovky a počasí.

4: VYRAZTE SKÔR

Skontrolujte najnovšie dopravné informácie a naplánujte si skorší odchod, aby ste mali viac času na bezpečný dojazd do cieľa. V zime je veľmi dôležité jazdiť pomalšie a dodržiavať bezpečný odstup od ostatných vozidiel.

 

5: DRŽTE SA ZA SNEŽNÝMI PLUHMI A SYPAČMI

Jazdite v stopách snežných pluhov a sypačov soli a vyhýbajte sa ich predbiehaniu. Prejazd vášho vozidla prispieva k miešaniu soli. Jazdou v stopách sypačov predlžujete pôsobenie soli na ceste.

6: ROBTE SI PRESTÁVKY

Nezabudnite na pravidelné prestávky. Jazda v zime je náročnejšia na sústredenie. Počas jazdy na Via Pribina si môžete oddýchnuť. Či už si chcete vychutnať občerstvenie a teplý nápoj alebo dobiť svoje vozidlo, všetko nájdete na našich obojstranných odpočívadlách!

Diskusia 1
  1. laco Používateľ hovorí

    Pamätám si ako niekto napísal na nápis “udržujte čistotu” na WC odkaz “upratuj a nevypisuj” Aj ja by som doporučil cestárom aby svoju energiu a ľudí čo vypisujú sústredili na údržbu ciest.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov