Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Máte mobil značky Xiaomi? Aj vysávač? A chcete aj auto?

Xiaomi SU7 je elektrické 4-dverové kupé, ktoré sa bude vyrábať v Pekingu. Zatiaľ iba pre domáci trh.

Čínsku značku Xiaomi u nás poznáme najmä ako výrobcu mobilných telefónov či smart zariadení do domácnosti. Na domácom trhu sa však bude snažiť preraziť aj ako výrobca automobilov. Respektíve takto, nový model SU7 pre nich bude v Pekingu vyrábať čínsky koncern BAIC (Beijing Automotive Industry Holding), no ponesie označenie i logo Xiaomi.

Lenže pozor, tu sa nebavíme o žiadnej mestskej mini krabičke, ale o plnohodnotnom športovom sedane. Na dĺžku meria 4 997 mm, na šírku 1 963 mm, na výšku 1 455 mm a má rázvor osí náprav dlhý 3 000 milimetrov! Xiaomi chystá tri verzie svojho prvého modelu – SU7, SU7 Pro a SU7 Max. Asi vás neprekvapí, že základná verzia by mala mať jeden elektromotor s výkonom 220 kW (300 k) a pohon zadnej nápravy. Pri drahších variantoch už zákazník dostáva dva elektromotory s výkonom 220 a 275 kilowattov a pohon oboch náprav. Kombinovaný výkon dvojice elektromotorov by mal dosahovať až 495 kW (675 koní).

Zaujímavosťou je aj to, že elektromobil bude využívať multimediálny systém Xiaomi HyperOS, ktorý si značka sama vyvinula a už ho používa aj v smartfónoch. Tak čo, chceli by ste Xiaomi SU7 aj a Slovensku?

Zaplače Nemecko, bude sa smiať Čína?

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov