Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Zablokujú slovenskí kamionisti hranicu s Ukrajinou?

Asi ste si všimili, že protesty a blokácia poľsko-ukrajinských hraníc, trvá už 3 týždne. Mega dlhé kolóny kamiónov stoja aj na Slovensku, ako bude ďalej?

V posledných dňoch bol aj rôznorodými médiami zaznamenaný zvýšený nápor ukrajinských kamiónov prichádzajúcich z Poľska, ktoré museli čakať na slovensko – poľskej hranici z dôvodu nedostatočného zásobovania výdajných miest mýtnymi jednotkami a náporom na tieto výdajné miesta. Nakoľko poľské blokády nijako neobmedzujú prepravu humanitárnej pomoci, vojenskej pomoci, živých zvierat, alebo prepravu paliva je jasné, že tieto kamióny neprepravujú žiaden z týchto druhov tovarov a jedná sa teda len o komerčnú prepravu.
Z množstva kamiónov je vidieť nárast objemu biznis prepráv smerovaných na Ukrajinu. Táto biznis preprava, je ale rovnako ako humanitárna preprava, oslobodená od potreby prepravných povolení a iných pravidiel a predpisov, ktoré ale ostatní dopravcovia EU dodržiavať musia.
V prípade, že nedôjde k posunu hľadania riešenia, chystá sa UNAS zablokovať hranicu Vyšné Nemecké-Užhorod od piatka 1.12.2023. Veria že združenie Česmad Slovakia podporí ich aktivitu, nakoľko sa jedná výhradne o podporu slovenských dopravcov a poukázanie na dopad na náš slovenský dopravný trh.

 

Zdroj: UNAS

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov