Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ekoteroristi: Čo je veľa, to je veľa!

Ekologickí aktivisti už zachádzajú priďaleko, je najvyšší čas im pristrihnúť krídla.

Ľudstvo v ostatnom období ustupuje tlaku ekologických aktivistov viac ako kedykoľvek predtým. Napríklad taký automobilový priemysel. Znížili svoju ekologickú stopu v každom ohľade – od výroby auta cez jeho prevádzku až po recykláciu. Ekologickým aktivistom však nič nestačí. Mám dokonca taký pocit, že to už ani nie je o ekológii, ale o ideológii a demagógii. A tak sa stávame svedkami čoraz bizarnejších, čoraz kontroverznejších, čoraz sprostejších a žiaľ aj čoraz násilnejších akcií.

V roku 2019 ekologickí aktivisti blokovali medzinárodnú výstavu automobilov vo Frankfurte a obsadili expozíciu Volkswagenu. O pár mesiacov neskôr sa „zelení“ postarali o rozruch na autosalóne v Bruseli. Poliali vystavené autá farbou pripomínajúcou ropu, posprejovali ich, pripútali sa k nim reťazou. Že im nejde o lepší svet, ale len o to, aby sa „dobre zabavili“, dokazuje aj fakt, že pri tomto svojom vyčíňaní nešetrili ani Teslu, ktorá je v očiach zelených záchrancom sveta. Samozrejme, aktivisti pravidelne blokujú premávku, automobilové závody atď. Z iného súdka je útok na umelecké diela. Napríklad v máji 2022 v parížskom Louvri si to mladý aktivista prezlečený za dámu na invalidnom vozíku namieril k obrazu Mony Lisy a hodil naň tortu. Našťastie, obraz je za sklom, takže sa mu nič nestalo. Ako by to klimatickej situácii pomohlo, keby sa drahocenný obraz poškodil? Čo by sa zmenilo? Zrazu by sa ozónová diera zacelila, plasty z morí a oceánov by zmizli, v Brazílii by prestali klčovať prales, rieka Ganga by sa zrazu očistila, v Afrike by prestali loviť slony pre ich kly, ohrozené druhy zvierat by zrazu začali prosperovať, či dokonca by znovu ožili vyhynuté druhy zvierat?

Nedávno som sa v médiách dočítal o ďalšej bizarnej akcii „zelených“. Z diaľnic a rýchlostných ciest ukradli dopravné značky, ktoré ukončovali rýchlostné obmedzenie, takže vodiči – keď chceli dodržať literu zákona – museli ísť naďalej pomaly.

Ďalšou bizarnou akciou ekoteroristov je blokovanie zaparkovaných áut vypustením pneumatík. A to je bohapustý vandalizmus, navyše môže mať vážne následky, keď sa niekto nedostane načas tam, kam musí. A ako isto tušíte, ani v tomto prípade aktivisti nešetrili ani ekologické autá – hybridy a dokonca ani elektromobily. Vraj sú vďaka akumulátorom ťažšie a ako také vyprodukujú viac prachu z bŕzd a pneumatík. Pravda, má to logiku, ale na čom potom máme jazdiť, keď ani na hybridoch, plug-in hybridoch a elektromobiloch?

Týmto ekoteroristom skrátka nič nestačí. Kam až to zájde, dokedy ich budeme tolerovať? Kým sa nejaký ekoaktivista jedného dňa rozhodne, že ho – s prepáčením za výraz – „serú“ vodiči veľkých SUV a začne ich strieľať? Je najvyšší čas, aby im niekto pristrihol krídla. Skôr, než bude neskoro.

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov