Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Charitatívna Veterán rallye Komárno už v sobotu 16.9.2023

Prvýkrát od svojho založenia v roku 1996 sa Klub priateľov historických vozidiel v Komárne rozhodol usporiadať medzinárodnú veterán rallye. . Výťažok z dobrovoľného štartovného posádok bude venovaný na dobročinné účely.

V uplynulom období došlo na  scéne s veteránmi k veľkému rozmachu podujatí. K tradičným výstavám a spanilým jazdám pribudli súťaže elegancie, dočasné výstavy v nákupných centrách a najmä jazdy pravidelnosti. Práve ostatne menovaný druh podujatia rozšíri v polovici septembra repertoár KPHV Komárno „Súťaže sa môžu zúčastniť vozidlá vyrobené do 1.1.1990 a počet registrácií sme limitovali na 100 posádok. Dobrovoľné štartovné bude v plnej výške putovať na dobročinné účely, čím chceme taktiež odštartovať tradíciu a byť príkladom,” hovorí hlavný organizátor súťaže a dlhoročný člen klubu, Adrián Tamáškovič.

Posádky historických automobilov aj motocyklov odštartujú od pevnosti v Komárne od 10:00 h v minútových intervaloch. Orientovať sa budú itinerárom, pričom jednotlivé úseky medzi dvomi zastávkami musia absolvovať v presne určenom časovom limite. „V žiadnom prípade nejde o rýchlostnú rallye, časovými limitmi budú posádky nútené dodržovať pravidlá cestnej premávky. Za príliš skorý príchod na orientačné body budú penalizovaní”- hovorí AdriánTamáškovič.

No dôraz akcie organizátori kladú charitatívnu stránku rally a na pomoc tým čo to potrebujú. Preto poputuje úplne cely výťažok z dobrovoľného štartovného do ústavu seniorov.

Na šiestich zastávkach posádky absolvujú vedomostné súťaže a súťaže zručnosti. Víťazom sa stane posádka s najväčším počtom získaných bodov v týchto disciplínach a zároveň s najmenším počtom trestných bodov pripísané za odchýlky oproti stanoveným časovým limitom.

Vetrán rallye sa bude konať v jednodňovej podobe a slávnostné vyhlásenie výsledkov je plánované na 16:45 h.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov