Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Iveco prichádza so skvelým nápadom: Vymeniteľné batérie!

Myšlienka výmeny akumulátora v elektrickom aute nie je nová, už sme sa s ňou v minulosti stretli. Pointou vtedy bolo, že elektromobil s vybitou batériou príde na určené miesto, kde mu prázdny akumulátor vymenia za plne nabitý. Celý proces by trval pár minút a čiastočne by sa tým vyriešil problém s dĺžkou nabíjania. Iveco však prichádza s inou, no nemej zaujímavou myšlienkou.

Iveco eDaily je elektrická dodávka, ktorá sa predáva v dvoch verziách. Buď si zvolíte variant s menšou batériou s kapacitou 37,8 kWh, alebo siahnete po väčšej, ktorá má kapacitu až 111 kWh. Myšlienka má ale základ v tom, že verzia s väčšou kapacitou batérie má vedľa seba tri moduly, každý s kapacitou 37 kWh a váhou 270 kg. Ako informuje britský Autocar, teoreticky by sa dalo jednotlivé moduly vyberať či pridávať.

A teda pokiaľ by vám stačil dojazd na úrovni okolo 120 km, kúpili by ste si auto len s jedným modulom. V prípade, že by auto jazdilo na dlhšie trasy, dokúpili by ste si druhý alebo aj tretí modul a dojazd by vzrástol na 350 km. Cena jedného modulu je podľa britského servera približne 17-tisíc eur.  Zároveň platí, že pokiaľ by sa vám dojazd auta zdal zbytočne veľký, automobilka od vás modul odkúpi späť. Čo poviete, dobrý nápad?

Iveco eDaily – Neuveríte, koľko potiahne elektrické Daily

Diskusia 1
  1. Ado Používateľ hovorí

    Boze to je blbost

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov