Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ineos Grenadier: Nové safari dobrodružstvo

Spolupráca britkej automobilky a afrického úpravcu sa vydarila a vzniklo pozoruhodné auto.

Počuli ste už o britskej značke Ineos? Ak nie, ani sa nečudujeme. Vznikla totiž iba v roku 2015 a to ako reakcia na koniec výroby legendárneho off-roadu Defender od automobilky Land Rover. Značku Ineos založil Sir Jim Ratcliffe, automobilový nadšenec, ktorý sa s odchodom Defenderu nemohol zmieriť, pričom sa mu nepodarilo od Land Roveru odkúpiť licenciu na jeho ďalšiu výrobu. Prvý model od značky Ineos dostal názov Grenadier a ide o drsný off-road, dizajnovo podobný starému Land Roveru Defender. Komponenty pre toto novovzniknuté auto dokonca dodávajú renomované európske firmy, spaľovacie motory napríklad pochádzajú z dielne BMW.

Značka Ineos sa len nedávno spojila s africkou spoločnosťou Kavango Egineering, tamojším uznávaným úpravcom terénnych vozidiel.  Toto spojenie vyústilo do vzniku novej dcérskej spoločnosti s názvom Ineos Kavango a firma sa bude zaoberať prestavbou terénnych vozidiel – safari, filmovacie či zdravotnícke verzie.

Prvým prototypom je Ineos Granadier Safari so zvýšenou svetlou výškou, skladacou plachtou namiesto strechy, skladacím čelným sklom či vyvýšeným a odstupňovaným sedením. Novovzniknutá spoločnosť sídli v africkom štáte Botswana.

Land Rover Defender 110 – Drevorubač v opere

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov