Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW CE 02 – ani e-skúter, ani e-motocykel

V podobe modelu BMW CE 02 predstavuje divízia BMW Motorrad približne dva roky po elektrickom skútri BMW CE 04 ďalšie elektrické vozidlo určené do mestských aglomerácií a dôsledne tak napĺňa svoju stratégiu elektrickej mobility. Vďaka elektrickému pohonu, priekopníckemu dizajnu a inovatívnym riešeniam je eParkourer dynamickým partnerom pre nový druh mobility a v mestskom prostredí poskytuje skvelú radosť z jazdy.

Nový model BMW CE 02 je elektrický, oslovuje najmä mladých ľudí a nie je to ani e-skúter, ani e-kolobežka. Je to eParkourer. Vznikol pre mesto a mestské prostredie. Šikovný, praktický, robustný a dizajnovo zredukovaný na to najnutnejšie. Veľké kolesá spĺňajú nároky na robustnosť a zároveň zaisťujú radosť z jazdy v mnohých terénoch. Čierna ako základná farba rámu, kolies, predného blatníka a trojitých svoriek kapotáže v hornej časti a granitovo sivá metalická matná pre kryt motora ponúkajú rovnako vzrušujúci kontrast ako súhra matných a vysoko lesklých povrchov. V špeciálnej verzii HIGHLINE má nový model CE 02 extrovertný a farebný vzhľad. Vidlice eloxované zlatou farbou a dizajn pásky v kombinácii s kontrastnou farbou Petrol vytvárajú z modelu CE 02 dynamický a na budúcnosť orientovaný stroj, a to aj keď stojí.

Výkonný pohon, nízka hmotnosť a dojazd vychádzajúci z praxe. Dve výkonové verzie

Na novom modeli CE 02 s maximálnym výkonom 11 kW (15 k) môžu jazdiť jazdci vo veku 16 rokov. Vo verzii s výkonom 4 kW (5 k) (menovitý výkon 3,2 kW/4 k) a maximálnou rýchlosťou obmedzenou na 45 km/h spĺňa nový model CE 02 aj požiadavky triedy vodičského oprávnenia skupiny AM a dá sa s ním jazdiť od 15 rokov. Taktiež ho môžu využívať záujemcovia, ktorí majú vodičský preukaz. Okrem toho existujú ďalšie predpisy špecifické pre jednotlivé krajiny. Výkonný pohon umožňuje novému modelu CE 02 vo verzii s výkonom 11 kW rýchlu akceleráciu zo semaforov a ponúka dynamický zážitok z jazdy. S maximálnou rýchlosťou 95 km/h dokáže jazdiť aj po rýchlostných cestách a dojazd viac ako 90 km (11 kW verzia podľa WMTC) umožňuje viac ako len mestské dobrodružstvá. Vďaka nízkej hmotnosti iba 132 kg (verzia 11 kW) alebo 119 kg (verzia 4 kW) a nízkej výške sedadla iba 750 mm nad zemou sa nový model CE 02 vyznačuje aj hravými jazdnými vlastnosťami.

Dva štandardné jazdné režimy Flow a Surf, na požiadanie Flash ako originálne príslušenstvo od BMW Motorrad

Nový model CE 02 sa štandardne dodáva s jazdnými režimami Flow a Surf. Flow ponúka optimálne nastavenie pre jazdu v mestskej premávke, zatiaľ čo Surf poskytuje dynamický zážitok z jazdy mimo rušnej mestskej premávky. Jazdný režim Flash je dostupný aj ako športový a dynamický doplnok v rámci voliteľnej výbavy HIGHLINE a ako súčasť originálneho príslušenstva od BMW Motorrad.

Externá nabíjačka ako štandard a rýchlonabíjačka ako voliteľná výbava a originálne príslušenstvo od BMW Motorrad

Nový model BMW CE 02 sa štandardne dodáva s externou nabíjačkou s nabíjacím výkonom 0,9 kW, ktorá umožňuje rýchle a pohodlné nabíjanie z bežných domácich zásuviek. S rýchlonabíjačkou s nabíjacím výkonom 1,5 kW, ktorá je k dispozícii vo voliteľnej výbave HIGHLINE a ako Originálne príslušenstvo od BMW Motorrad (len verzia 11 kW), je to ešte rýchlejšie.

BMW CE04 – Nová kapitola

Podvozok s dvojitým oceľovým rúrkovým rámom, teleskopickou vidlicou, jednostranným kývnym ramenom a kolesami odliatymi z ľahkej zliatiny

Pokiaľ ide o podvozok, nový model BMW CE 02 sa spolieha na dvojitý rúrkový oceľový rám s vysokou torznou tuhosťou. Vpredu pracujú hydraulicky tlmené teleskopické vidlice, vzadu má svoje miesto jednostranná kývka a priamo ovládaný výkyvný tlmič. Široké pneumatiky sú obuté na kolesách odliatych z ľahkej zliatiny v diskovom dizajne a bezpečné spomalenie zaisťujú kotúčové brzdy vpredu aj vzadu. Bezpečnosť zvyšuje aj systém BMW Motorrad ABS pôsobiaci na predné koleso.

TFT displej, nabíjací port USB-C a riešenia konektivity

V kokpite informuje vodiča o rýchlosti jazdy, stave nabitia batérie a mnohých ďalších údajoch ľahko čitateľný TFT displej. Nabíjanie smartfónu umožňuje zásuvka USB-C. Pomocou aplikácie BMW Motorrad Connected a prepojeniu cez Bluetooth vám váš smartfón ukáže predpokladaný koniec nabíjania, rovnako ako v prípade modelu BMW CE 04. Režim kolísky umožňuje vo verzii HIGHLINE bezpečné ovládanie aplikácie BMW Motorrad v smartfóne (upevnenom v držiaku na mobilný telefón) pomocou klávesnice na riadidlách, pričom telefón slúži ako prídavný displej. Pomocou aplikácie možno zaznamenávať prejdené trasy. So službami BMW Motorrad Connected Services (tiež súčasť balíka HIGHLINE) možno prostredníctvom aplikácie kedykoľvek a odkiaľkoľvek zobraziť stav nabíjania a ďalšie informácie o vozidle BMW CE 02.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov