Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


CUPRA Ateca – Ešte širšia ponuka motorov a výbavy

Značka CUPRA rozširuje ponuku motorov a vybavenia modelu Ateca aby poskytla zákazníkom širší výber.

CUPRA Ateca bol prvý model mladej, nekonvenčnej značky a jedinečný automobil vo svojom segmente, ktorý mal zásadný význam pre jej počiatočný rast. Teraz kompaktné SUV dostáva nové portfólio motorov. K pôvodnému turbodúchadlom prepĺňanému benzínovému štvorvalcu 2.0 TSI s vysokým výkonom 221 kW (300 k) pribudnú dva slabšie benzínové štvorvalce – 1.5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) a 2.0 TSI s výkonom 140kW (190 k).

Nové motory sa budú štandardne montovať so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG. Menší motor poháňa predné kolesá, väčší agregát sa štandardne kombinuje so systémom pohonu všetkých kolies 4Drive, ktorý zabezpečuje optimálnu trakciu za všetkých podmienok.

Test: Cupra Leon 1,5 eTSI 150 Mild-hybrid 7-DSG – Vstupná brána

Nové motory 1.5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) a 2.0 TSI s výkonom 140 kW (190 k) spĺňajú požiadavky na dynamiku modelu CUPRA a spolu s modifikovaným dizajnom karosérie a interiéru, ako aj novými prvkami vybavenia na želanie poskytujú zákazníkom širšie možnosti na uspokojenie ich individuálnych požiadaviek.

Vonkajší dizajn modelu CUPRA Ateca osviežil modifikovaný tvar difúzora v zadnom nárazníku, ktorý dodáva zadnej časti karosérii výraznejšie modelovaný vzhľad. V kabíne športový vzhľad umocňujú škrupinové športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy spolu so športovým volantom CUPRA, ktorý môže byť na želanie doplnený „ovládacími satelitnými tlačidlami“ na štartovanie motora a priamu voľbu športového jazdného režimu CUPRA. Dizajn interiéru dotvárajú špecifické výplne dverí CUPRA a prešívanie v medenej farbe.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov