Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda XL750 Transalp – Neváhaj a poď si ju skúsiť!

Najviac očakávaná novinka tohto roku, Honda XL750 Transalp, sa teraz dostáva k našim dílerom! Neváhajte a poďte sa s touto novinkou zoznámiť! Model je dostupný na všetkých autorizovaných dílerstvách spoločnosti Honda. Využite možnosti si tento legendárny motocykel do detailu prezrieť a prediskutovať vaše otázky s odborným personálom.

Mašina bola navrhnutá tak, aby bola doma kdekoľvek – od dochádzania do zamestnania v dopravnej špičke až po dlhšie výlety, od prašných ciest až po alpské priesmyky. Všestranné schopnosti sú dané úplne novým radovým dvojvalcovým motorom Honda s objemom 755 cm3, ktorý kombinuje vysoký maximálny výkon s hŕbou krútiaceho momentu v nízkych a stredných otáčkach a pútavý charakter a zvuk vďaka 270° fázovaniu kľukového hriadeľa a novému výfuku. Maximálny výkon 67,5 kW je k dispozícii pri 9 500 ot./min., krútiaci moment potom vrcholí hodnotou 75 Nm pri 7 250 ot./min. Elektronické asistenčné systémy sú ovládané prostredníctvom elektronicky riadenej škrtiacej klapky a poskytujú jazdcovi výber z 5 jazdných režimov s prednastavenými kombináciami výkonu motora, brzdenia motorom a systému nastaviteľnej kontroly trakcie (Honda Selectable Torque Control – HSTC) s integrovaným systémom na zamedzenie dvíhaniu predného kolesa (Wheelie Control).

Nový motor je umiestnený v lichobežníkovom oceľovom ráme. Na vynikajúce správanie na cestách aj na pohlcovanie rázov pri jazde v teréne je Transalp vybavený 43 mm inverznou vidlicou Showa SFF-CATM a zadným tlmičom s prepákovaním Pro-Link. 21-palcové predné koleso a 18-palcové zadné koleso sú zárukou všestrannosti na ceste aj v teréne.

Bohatej výbave kraľuje päťpalcový farebný TFT displej, ktorý čitateľne zobrazuje všetky dôležité informácie a umožňuje ovládať všetky systémy. Systém hlasového ovládania Honda Smartphone Voice Control zaisťuje konektivitu pre zariadenia so systémami Android aj iOS. Všetko osvetlenie je tvorené LED diódami; ukazovatele smeru s funkciou automatického vypnutia sú vybavené zároveň výstražnými svetlami pre núdzové brzdenie, ktoré v prípade prudkého brzdenia upozornia ostatných vodičov.

Dizajn modelu Transalp je dielom výskumného a vývojového strediska značky Honda v Ríme a jeho hlavným motívom bola „Prívetivá húževnatosť“. Zvýšená silueta nenecháva nikoho na pochybách o dobrodružnom charaktere, zatiaľ čo kapotáž a plexi štít poskytujú jazdcovi potrebnú ochranu pred vetrom bez toho, aby pôsobili príliš masívne. Celkové proporcie stroja sú štíhle, jednoduché a čisté.

Model Transalp bude k dispozícii v troch výrazných farebných vyhotoveniach: matne sivej metalíze Matt Iridium Gray Metallic, matne čiernej metalíze Matt Ballistic Black Metallic a v modernej interpretácii klasickej trikolóry Ross White Tricolour.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov