Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cupra Raval: Pozvánka pre novú generáciu

Cupra Raval vychádza zo štúdie UrbanRebel a bude sa vyrábať od roku 2025 v závode Martorell.

Počas prvého dňa barcelonského autosalónu Wayne Griffiths, CEO značiek SEAT a Cupra, oznámil, že nový mestský elektromobil sa bude volať Cupra Raval – Toto meno vzdáva hold štvrti Raval v srdci Barcelony

„Raval je jednou z najprekvapujúcejších častí Barcelony. A dnes sme hrdí, že náš budúci elektrický automobil bude niesť toto meno a reprezentovať jej ducha. Rovnako ako sme to urobili s modelom Cupra Born, teraz chceme vyjadriť esenciu štvrte Raval a naďalej inšpirovať svet z Barcelony,“ vysvetlil Wayne Griffiths.

Automobil pre novú generáciu

„CUPRA Raval nie je iba ďalší automobil. Je to pozvánka pre novú generáciu, ktorá očakáva niečo lepšie. Mestský, rebelský automobil s elektrickým pohonom, so svojim vlastným charakterom prepojený s generáciou Z. Niečo oveľa emocionálnejšie,“ povedal Wayne Griffiths.

Model Cupra Raval sa bude vyrábať v hlavnom závode Martorell. Automobilka zároveň  investuje 3 milióny eur do transformácie závodu, v ktorom sa od roku 2025 budú vyrábať elektrické automobily na báze platformy MEB Small koncernu Volkswagen.

Viac ako iba meno

Prepojenie značky Cupra s mestom Barcelona siaha nad rámec pomenovávania jej modelov podľa mestských štvrtí.

„Cupra chce byť hybnou silou zmien v susedstve. Preto už rokujeme s inštitúciami a organizáciami v štvrti Raval, aby sme podporili akcie, ktoré pomôžu mladým ľuďom,“ dodal Wayne Griffiths.

Cupra Tavascan: Hrdina novej éry

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov