Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


S čerstvým vodičákom v aute bez kamarátov, je to dobrý nápad?!

Vo Veľkej Británii sa budú politici zaoberať zaujímavým návrhom zákona, prešlo by to aj u nás?

Britský denník The Times prišiel nedávno so zaujímavou správou, tamojší minister dopravy Richard Holden totiž dostal na stôl kontroverzný návrh zákona. V návrhu sa píše, že žiadny mladý vodič vo veku do 25 rokov nesmie (počas obdobia pol roka či dokonca roka od vydania vodičského oprávnenia) prepravovať v aute iných mladých ľudí vo veku taktiež do 25 rokov. Zmyslom zákona má byť obmedzenie výskytu dopravných nehôd, ktoré zapríčiňujú mladí ľudia v spoločnosti svojich rovesníkov.

Zákon vypracovala a navrhla poslankyňa Sharron Huddlestonová, ktorá v roku 2017 prišla pri dopravnej nehode o svoju vtedy 18-ročnú dcéru Caitlin. Havarované auto pri nešťastí šoférovala taktiež 18-ročná kamarátka nebohej. Vodičský preukaz pritom vlastnila iba štyri mesiace.

Poslankyňa Huddlestonová už v roku 2020 navrhovala pre mladých vodičov zákaz používania mobilu vrátane systému handsfree, povinnosť vedenia knihy jázd, obmedzenie výkonu motora, povinnú nálepku označujúcu začiatočníka za volantom či zákaz jazdy v čase medzi 22:00 a 5:00.

Myslíte, že by podobné zákony u nás prešli hlasovaním parlamentu?

Vodičák od 15-tich? Vo Švédsku môžu šoférovať aj deti!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov