Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kam po skončení základnej školy – Študuj dopravu

Zvýšiť záujem žiakov o štúdium na stredných odborných školách a vysokých školách v oblasti dopravy je cieľom spoločného podujatia Ministerstva dopravy SR, rezortných zamestnávateľov vrátane železničných spoločností, rezortných stredných odborných škôl a univerzít - Kam po skončení základnej školy – Študuj dopravu.

Podujatie sa uskutoční v dňoch 6. až 7. mája v Košiciach v rámci Rušňoparády v priestoroch železničného depa ZSSK pri železničnej stanici od 9:00 h do 15:00 h.

Návštevníkom podujatia vystavovatelia predstavia odbory vzdelávania z oblasti dopravy, ktoré je možné študovať na rezortných stredných odborných školách, prípadne vysokých školách. Žiakom základných škôl a mládeži bude poskytnuté kariérové poradenstvo s odporúčaním na ďalšie študijné smerovanie a výber povolania.

Súčasťou sprievodného programu budú informácie o povolaniach v železničnej doprave či riadenie rušňa prostredníctvom vlakového trenažéra. Rovnako bude možná prehliadka priestorov železničného depa, vystavených rušňov a vozňov, modelového koľajiska, modelov železničných vozidiel, virtuálnej reality a pojazdnej dielne. Záujemcovia sa môžu zúčastniť na dopravnej výchove, dopravných kvízoch, súťažiach a kreatívnych aktivitách.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov