Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Skyline GT-R R32 na elektrinu, Japonci už na ňom pracujú

Nissan pracuje na prototype elektrického Skyline GT-R R32. Japonská pobočka spoločnosti to potvrdila zverejnením príspevku na Twitteri. Zaujímavé je, že auto bude znieť ako so spaľovacím motorom. Ako je to možné?

Keďže väčšina výrobcov automobilov pokračuje vo svojom agresívnom šprinte, aby vložili EV do čo najväčšieho počtu svojich modelov, videli sme, že niektorí siahajú do minulosti v snahe prepojiť sa s budúcnosťou. Klasický restomod recept, ak chcete, posunutý na novú, modernejšiu úroveň. Ďalším bude ikonický R32 Nissan GT-R. Nie je to prvýkrát, čo sa veľká značka, akou je Nissan, pustila do kombinovania klasického podvozku, ktorý neustále krúti hlavou a prináša špičkový dolár, s nádychom moderného výkonu.

Jedno z najikonickejších áut Nissanu sa asi stane elektrickým. Prototyp je už vo vývoji. Jeden z inžinierov zapojených do projektu prezradil: „Chcem vytvoriť vzrušujúcejšie auto doplnením môjho obľúbeného auta o elektrifikáciu.“

Vyššie uvedené síce naznačuje, že projekt by mohol byť hybrid , ale úplné označenie EV v názve skôr naznačuje plne elektrický pohon. Aj keď u Nissanu s ich označením nikto nikdy nevie. Zatiaľ nepoznáme žiadne podrobnosti okrem toho, že sa niečo deje.“ Nissan zverejnil len krátke teaser video.

 

Môžeme na ňom vidieť zadnú časť GT-R R32. Môžeme počuť aj zvuk motora. Rozhodol sa producent simulovať pôvodný zvuk v elektrike? Je to možné, najmä preto, že na takýchto riešeniach pracuje čoraz viac spoločností.

Ostáva dúfať, že čoskoro sa dozvieme odpovede na otázky, ktoré nás trápia. Už dnes si však môžete byť istý, že prípadný návrat R32 poteší nejedného fanúšika značky. Elektrický alebo nie – stále je jedným z najvýznamnejších reprezentantov japonského automobilového priemyslu.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov