Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ďalšia automobilka má rozum a necháva tlačidlá, jej šéf vysvetľuje prečo

Pri príležitosti debutu novej verzie modelu Kona mnohí upozornili na bohaté zastúpenie fyzických tlačidiel v interiéri. Ich prítomnosť v ére moderných trendov môže prekvapiť. Hyundai si však ide vlastnou cestou.

Nová Kona, podobne ako ostatné modely Hyundai, dostala dve prepojené multimediálne obrazovky. Ich prítomnosť však nevylučuje fyzické tlačidlá a gombíky. Tie sú početné ako na volante, tak aj na stredovej konzole.

Takéto veľké množstvo klasických tlačidiel odlišuje Konu od väčšiny konkurentov. Sang Yup Lee, šéf kórejskej značky, v nedávnom rozhovore pre „Cars Guide“ vysvetlil, že ide o premyslený krok. Všetko je to o bezpečnosti.

– Keď šoférujete, nie je jednoduché ovládať dotykovú obrazovku. Fyzické tlačidlá sa dajú ľahšie cítiť , povedal Sang Yup Lee. Je ťažké s ním nesúhlasiť. Už dlho je známe, že klasické tlačidlá sa dajú oveľa jednoduchšie lokalizovať a používať bez toho, aby ste museli spustiť oči z cesty.

Alfa Romeo – Stop prerasteným tabletom v autách!

Hyundai preto hodlá toto riešenie ponúkať čo najdlhšie. Aj keď sám šéf priznáva, že prídu chvíle, keď zostanú len obrazovky. Hovoríme o autonómnych vozidlách, ktoré nevyžadujú zapojenie vodiča.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov