Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Autoopravár Junior 2023: Mladé talenty, ukážte sa!

Cieľom súťaže je propagácia remesla autoopravára, finále sa uskutoční v Českej republike.

Autoopravár Junior je tradičná stredoškolská súťaž pre študentov 3. ročníkov autoopravárenských odborov: Automechanik, Autoelektrikár, Karosár a Lakovník. A tiež pre študentov 4. ročníkov odboru  Autotronik. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a  usporiadateľom a organizátorom súťaže je Cech predajcov a autoservisov SR. Aktuálne prebieha už 21. ročník súťaže. 

Cieľom je propagácia a motivácia 

Cieľom súťaže je propagácia remesla autoopravára medzi širokou verejnosťou ako aj spojenie zamestnávateľov so školami a žiakmi. V neposlednom rade je súťaž nástrojom motivácie žiakov vzdelávať sa v remesle autoopravára a cez zvýraznenie remesla zabezpečenie náboru žiakov do učebných odborov autoopravár. V rámci trojkolovej súťaže prebieha taktiež porovnanie teoretických a praktických znalostí súťažiacich a nadviazanie spolupráce medzi vyučujúcimi a žiakmi zúčastnených škôl.

Školské kolá

Školské kolo organizuje každá škola, ktorá sa do súťaže prihlási podľa svojich potrieb a možností. Za prípravu a realizáciu vždy zodpovedná daná škola a organizátor súťaže môže vykonať kontrolu plnenia podmienok. Do oblastného kola postupujú žiaci, ktorých vyberie prihlásená škola na základe absolvovaného školského kola.

 

Oblastné kolá + sústredenie

Oblastné kolo je organizované vyhlasovateľom súťaže a realizované na vopred určenej škole, pričom súboje žiakov sa odohrávajú v rámci  teoretickej časti, poznávacej časti a praktickej časti. Pre postupujúcich do finálového kola organizátor súťaže navyše pripravil 2-dňové školenie v priestoroch Školiaceho strediska ŠKODA Auto v Nitre a rovnako 2-dňové školenie v priestoroch Školiaceho strediska spoločnosti JL v Bratislave.

Národné finále

Celoslovenské finále v kategórii Autoopravár mechanik a elektrikár, v kategórii Autolakovník a v kategórii Autoopravár Karosár sa bude konať v dňoch 11-13.04.2023 v priestoroch Servisného centra ŠKODA AUTO, v Mladej Boleslavi. Celoslovenské finále v kategórii Autotronik sa bude konať v dňoch 11-13.04.2023 v priestoroch Tréninkovej akademie Porsche Česká republika, v Prahe. Žiakom držíme palce!

Autoopravár Junior 2019: FINÁLE

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov