Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nepriestrelné okná môžete mať na aute aj vy

Laminátová fólia už viac ako dve desaťročia chráni vládne, vojenské, policajné a diplomatické budovy. Odteraz je k dispozícii aj pre súkromný a verejný sektor.

Čo je Transparentná laminátová fólia ACE?

Ide o produkt vyrobený pokročilou technológiou, pričom vzhľadom na pružnosť materiálu používame v slovenskom jazyku na jeho označenie výraz “laminátová fólia”. Exaktné chemické označenie tejto fólie je:

BoPET – Biaxiálne orientovaný polyetylén-tereftalát.

Produkt je priehľadný a jeho hrúbka je len 0,3556 mm, takže je voľným okom takmer nepostrehnuteľný, montuje sa na vnútornú stranu okien.

Na čo laminátová fólia slúži?

Rôzne vrstvenie laminátovej fólie poskytuje ochranu proti pokusom o rozbitie okien rôznymi nástrojmi. Od kameňov, cez prírodné živly, až po ochranu proti výbuchom vojenských a improvizovaných výbušných zariadení. Laminátovú fóliu je možné aplikovať aj vo vrstvení na okná budov a dopravných prostriedkov pre ochranu pred projektilmi zo strelných zbraní rôznych kalibrov.

 

V čom je produkt jedninečný?

Absolútne pokročilá technológia výroby umožňuje nielen ochranu napr. vo vnútri vozidla, ale umožňuje opätovanie streľby cez sklo smerom von z vozidla a tým zneškodnenie útočníka, čo nie je možné v dnešných pancierových limuzínach, ktoré majú okná vyrobené z extrémne ťažkého nepriestrelného skla.

Navyše, klasická bezpečnostná úprava, ktorá si vyžaduje konvenčné balistické sklo, ovplyvňuje aj zaťaženie a stabilitu vozidla, výkon, brzdnú dráhu a spotrebu paliva. Životnosť rôznych komponentov, ako sú brzdy, sa často kráti na polovicu.

Kde všade môže nájsť využitie?

Budovy a domy – Ochrana pred prírodnými živlami, vlámaniami či vandalizmom

Automobily – Ochrana osôb a majetku počas prepravy, tiež v prípade nehody či proti vandalom

Štátne orgány a inštitúcie – Ochrana verejných budov alebo sídiel orgánov presadzujúcich právo a záchranných zložiek

Armáda – Ochrana budov, zariadení aj vozidiel

Priemysel – Ochrana priemyselných zariadení a ťažkých strojov, napríklad aj pred lietajúcimi úlomkami počas práce

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov