Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vedeli ste, že Bardejovské kúpele liečili aj túto celebritu?

Bardejovské Kúpele patria medzi najstaršie kúpele, prvá zmienka pochádza z roku 1247.

Kúpele ležia na severovýchode Slovenska v Nízkych Beskydách, medzi Čergovom a Ondavskou vrchovinou uprostred prekrásnej panenskej prírody s jedinečnými klimatickými podmienkami, sú preto ideálnym miestom na oddych a načerpanie nových síl. Nachádzajú sa v tesnej blízkosti mesta Bardejov, čo je, mimochodom, miesto s najčistejším ovzduším na Slovensku. Kúpele už navštívilo aj mnoho významných osobností – Mária Lujza, manželka cisára Napoleona, ruský cár Alexander I. a v Bardejove sa dokonca liečila aj cisárovná Alžbeta, manželka Františka Jozefa I., známa ako Sissi. Hotel, kde bola ubytovaná, dodnes nesie jej meno a je v ňom zriadený muzeálny apartmán.

Kúpeľná kolonáda

Hlavným bohatstvom Bardejovských Kúpeľov sú vzácne prírodné liečivé zdroje, ktoré svojím zložením patria  medzi najvýznamnejšie minerálne pramene v Európe. Kúpele majú zároveň ako jediné na Slovensku kúpeľnú kolonádu, v ktorej návštevníci nájdu spolu 8 liečivých minerálnych prameňov. O ich blahodarnom účinku sa môžete presvedčiť pri pitných kúrach, ktoré sú súčasťou každého pobytu. Bardejovské Kúpele majú najširšie indikačné zameranie zo všetkých kúpeľov na Slovensku. Poskytujú tu komplexnú liečebnú starostlivosť pre dospelých aj detských pacientov s individuálnym liečebným programom. Samozrejmosťou je aj vlastná 24-hodinová pohotovostná služba. Liečebné procedúry sa poskytujú v modernej Balneoterapii, ktorá je spojovacou chodbou prepojená s hlavnými liečebnými domami kúpeľov, takže na procedúry sa dostanete pohodlne v každom počasí. V ponuke je tiež liečba postcovidového syndrómu unikátnou a veľmi účinnou procedúrou nazývanou MLS laserová terapia.

Široká ponuka ubytovania

 Ubytovať sa môžete v moderne vybavených jedno- a dvoj-posteľových izbách alebo apartmánoch liečebných domov Alexander, Ozón, Astória a Alžbeta. Súčasťou hotela Ozón je beauty studio vybavené najmodernejšími prístrojmi na kozmetické kúry a komplex wellness spa s bazénovým a saunovým svetom. Bardejovské Kúpele ponúkajú okrem liečby aj pestrý kultúrno-spoločenský život, bohatú tradíciu majú koncerty v rámci Medzinárodného hudobného leta a známe letné promenádne koncerty v podaní salónneho orchestra. Okolie Bardejovských Kúpeľov ponúka zaujímavé cyklistické trasy, nazývané liečivé singletracky, a rôzne turistické náučné chodníky. Na aktívne využitie voľného času je k dispozícii celoročne športový areál, ktorého súčasťou sú tenisové antukové dvorce, krytá tenisová hala a minigolf. V areáli kúpeľov tiež nájdete bowling bar, squash, skanzen, Šarišské múzeum, knižnicu a digitálne 3D kino.

Kúpele Brusno – Unikát v srdci Slovenska

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov