Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën Oli poprvýkrát na verejnosti. Čo hovoríte?

Citroën pozýva návštevníkov do svojho stánku na výstave Rétromobile 2023 v Paríži, ktorá sa koná od dnes nedele 5. februára 2023. Technológia a ľahkosť sú pritom hlavné piliere.

Hlavným hrdinom je oli – Inšpiratívny, ambiciózny a dômyselný koncept plný ľahkosti

Oli [all-ë], je najnovší koncept vozidla značky Citroën predstavený v septembri 2022. Ukazuje plán značky pre optimistickú a funkčnú elektrickú mobilitu, ktorá má v blízkej budúcnosti zlepšiť každodenný život nie jedného jednotlivca. Na rozdiel od súčasných trendov v automobilovom priemysle ponúka oli elektricky poháňanú ľahkú, funkčnú, jednoduchú, všestrannú a cenovo dostupnú rodinnú dopravu, ktorá zohľadňuje výzvy spoločnosti. V čase, keď sú ekologická zodpovednosť a udržateľnosť ústrednými problémami, oli ukazuje, že existuje riešenie pre budúce požiadavky na mobilitu.

Cieľom Oli je zlepšiť riadenie životného cyklu drastickým znížením hmotnosti. Robí to začlenením recyklovaných a recyklovateľných materiálov. Výsledkom je lepšia životnosť, spoľahlivosť a cenová dostupnosť. Oli je plnohodnotné laboratórium nápadov na kolesách. Prekypuje šikovnými a realistickými nápadmi – ako sú „sieťované“ operadlá sedadiel, ktoré si vyžadujú o 80 % menej dielov než tradičné sedadlá, a kapota, strecha a podlahové panely batožinového priestoru, ktoré sú všetky vyrobené z extrémne pevnej recyklovanej voštinovej lepenky.

Výsledkom tohto dômyselného dizajnu je oli ľahké. Vyžaduje batériu s kapacitou iba 40 kWh na dojazd až 400 km. Oli je na dnešné pomery skutočne výnimočne ľahký – váži len 1000 kg.

Minitest: Citroën C5 X 1,6 PureTech 180 S&S EAT8 Shine – Overené, potvrdené!

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov