Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda Breeze – CR-V s inou tvárou pre Čínu

Čínsky trh sa riadi vlastnými zákonmi. Často sa stáva, že tam ponúkané modely vyzerajú inak ako ich americké či európske náprotivky. Príkladom – a celkom atraktívnym – je nová Honda Breeze.

Breeze nie je nič iné ako nové CR-V s prepracovanými detailmi karosérie. Rozdiely vidno na prvý pohľad. Maska chladiča je oproti originálu citeľne užšia, rovnako ako svetlomety. Oveľa efektnejšie naopak pôsobí nasávanie vzduchu v nárazníku, ktorý má adekvátnu veľkosť. Pomerne veľa sa toho deje aj vzadu – prepracované zadné dvere, agresívny spojler a lampy so zaujímavou grafikou pripomínajú novšie BMW, aj keď stále dosť nenápadné. O veľa menej sa toho deje v interiéri, ktorý je identický s  CR-V .

To znamená minimalistický dizajn, veľké množstvo fyzických tlačidiel a vyčnievajúcu multimediálnu obrazovku. Za zmienku stoja aj tri rady sedadiel – v  prípade potreby odvezie Breeze na palubu až 7 ľudí. Pod kapotou nájdeme namiesto hybridu spájaného s novými európskymi Hondami benzínový motor 1,5 generujúci výkon 193 koní a maximálny krútiaci moment 243 Nm. Pohon v závislosti od verzie môže ísť na predné alebo všetky štyri kolesá – vždy však cez prevodovku CVT. Breeze sa začne predávať v Číne začiatkom roka 2023. Auto sa pravdepodobne nebude ponúkať na iných trhoch.

HONDA Civic e:HEV Sport – Skrátka poctivé auto

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov