Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MG4 ocenený päťhviezdičkovým hodnotením Euro NCAP

Spoločnosť MG Motor Europe oznámila, že jej nový plne elektrický hatchback MG4 dosiahol maximálne päťhviezdičkové hodnotenie bezpečnosti Euro NCAP.

V rámci prísneho testovacieho procesu – ktorý testuje bezpečnosť detí a dospelých cestujúcich, ochranu zraniteľných účastníkov cestnej premávky a asistenčné funkcie pre bezpečnosť vozidla – udelila spoločnosť Euro NCAP päť hviezdičiek všetkým aktuálnym špecifikáciám MG4.

Všetky verzie MG4 sú vybavené systémom MG Pilot, komplexným balíčkom bezpečnostného vybavenia navrhnutým tak, aby ponúkal ďalší stupeň ochrany. Asistenty pre vodiča vrátane aktívneho núdzového brzdenia, adaptívneho tempomatu, asistenta udržiavania v jazdnom pruhu a systému Driver Attention Alert sú súčasťou štandardnej výbavy celého radu. Inteligentný asistent diaľkových svetiel a asistent obmedzenia rýchlosti sú tiež súčasťou jednoduchého a intuitívneho balíčka bezpečnostných prvkov, ktoré chránia cestujúcich a ostatných účastníkov cestnej premávky. Päťhviezdičkové skóre Euro NCAP tiež znamená prvý výsledok testu pre celú modulárnu platformu MG (MSP) – novú, adaptabilnú architektúru vozidiel navrhnutú tak, aby podporila budúcu generáciu vozidiel MG v celej Európe.

Od roku 1997 je európsky program hodnotenia nových vozidiel meradlom pre bezpečnosť nových vozidiel predávaných v Európe – pomáha zákazníkom robiť informované rozhodnutia pri výbere ich ďalšieho vozidla. Euro NCAP vykonáva komplexné, objektívne a nezávislé hodnotenia bezpečnosti, ktoré teraz zohľadňujú štandardné asistenčné systémy a pasívnu bezpečnosť.

MG – Zahraničné predaje prekročili milión

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov