Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MOL v Maďarsku hlási nedostatok palív na čerpacích staniciach

MOL sa cez víkend stretol s čiastočným nedostatkom pohonných hmôt v takmer celej sieti čerpacích staníc v Maďarsku.

Hlavným dôvodom nedostatku palív je nízky dovoz. Upozornila tiež, že mnoho ľudí si začalo hromadiť zásoby pohonných hmôt. Zahraničné podniky obmedzili dodávky palív do Maďarska po tom, čo tamojšia vláda vlani zaviedla cenový strop pre benzín a naftu

MOL uviedol, že cez víkend zaznamenala výrazný nárast dopytu na svojich čerpacích staniciach. “Odštartovali panické nákupy a mnohí si robia zásoby, čo viedlo k čiastočnému nedostatku zásob v takmer celej našej sieti čerpacích staníc,” dodala.

Firma tiež uviedla, že jej odborníci nepretržite pracujú na údržbe jej hlavnej maďarskej rafinérie, aby umožnili obnovenie plnej prevádzky. V súčasnosti rafinérie využíva iba 50 až 55 percent svojich kapacít. Maďarská vláda pred rokom zaviedla pre benzín aj naftu cenový strop 480 forintov za liter. Tento limit teraz platí pre automobily v osobnom vlastníctve, poľnohospodárske vozidlá a vozidlá taxislužby. Cenový strop by mal vypršať na konci decembra. Vláda uviedla, že zváži jeho predĺženie na základe informácií od spoločnosti MOL o tom, či je firma schopná zabezpečiť dodávky.

.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov