Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda CRF300L MY2023 – Novou farbou to rozhodne nekončí

Model CRF300L získal úplne nový sivý lak Swift Gray, ktorý dopĺňa tradičnú červenú verziu Extreme Red

Esencia viacúčelových motocyklov je už dlho neoddeliteľnou súčasťou DNA značky Honda. Už na konci 70. rokov minulého storočia bol predstavený stroj XL250S, ktorý ponúkal vynikajúce jazdné vlastnosti na ceste a zároveň prvotriedne výkony v teréne. Celý rad XL, ktorý po ňom nasledoval, sa stal legendou a ukázal, že kombináciou úsporného a ľahko použiteľného štvortaktného jednovalca s vhodným rámom je možné vytvoriť motocykel, ktorý by bol praktický, variabilný a – ako zistili jazdci na celom svete – mimoriadne zábavný.

O vytvorení nového viacúčelového stroja viedli pred viac ako dekádou pracovníci výskumného a vývojového centra značky Honda dlhé diskusie. Na začiatku vývoja tohto modelu sa mohli konštruktéri oprieť o dlhú históriu značky v oblasti terénnych pretekov a off-roadových strojov.

Do roku 2023 tento model vstupuje bez mechanických zmien. Novinkou je nové farebné vyhotovenie a štandardne montované chrániče riadidiel, takže CRF300L vo všetkých smeroch zostáva skutočným motocyklom na všestranné použitie.

Ľahký viacúčelový stroj Honda CRF300L bol navrhnutý ako motocykel, ktorý je rovnako obratný v teréne aj v meste. Jeho neutíchajúca obľuba od uvedenia na trh ako CRF250L v roku 2012 ešte viac vzrástla, keď sa v modelovom roku 2020 zdvihový objem jeho motora zvýšil o 50 cm3, zatiaľ čo hmotnosť klesla o 4 kg. Jeho úspech sa opiera o niekoľko faktorov: okamžite rozpoznateľný štýl radu CRF s ostrými hranami, živý jednovalcový motor, šesťstupňovú prevodovku s trecou spojkou, pružne reagujúci rám, štíhle proporcie a odpruženie s dlhým zdvihom.

Honda Africa Twin a Africa Twin Adventure Sport – Nový vzhľad pre ďalší rok

Pre modelový rok 2023 model CRF300L získava už v štandarde úplne novú sivú farbu Swift Gray, nové čierne chrániče riadidiel a oranžové grafické prvky. Táto nová verzia sa pridáva k tradičnému červenému vyhotoveniu Extreme Red, ktoré teraz ponúka aj štandardne dodávané farebne zladené chrániče riadidiel.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov