Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda – 10 elektro motoriek do r. 2025 a spolupráce na každú stranu

S rozširovaním trhu bude Honda uvádzať na trh elektrické motocykle pokrývajúce široké spektrum požiadaviek zákazníkov. Uvedením viac ako 10 nových modelov elektrických motocyklov, na dochádzanie a zábavných elektro modelov, do roku 2025, chce Honda dosiahnuť ročný predaj elektrických motocyklov na úrovni 1 milióna kusov v priebehu nasledujúcich piatich rokov a 3,5 milióna kusov (približne 15 % z celkového predaja) do roku 2030.

Dochádzkové elektrobiky

Ako riešenie problémov s rozšíreným používaním elektrických motocyklov, s dojazdovou vzdialenosťou a časom nabíjania vyvinula spoločnosť Honda vymeniteľné batérie Honda Mobile Power Pack (MPP). MPP sú vhodné na firemné použitie, ako sú napríklad dodávky malých zásielok, a rad motocyklov Honda e: baterie MPP už používajú Japonská pošta a Vietnamská pošta*2. Keďže podniky si čoraz viac uvedomujú potrebu starostlivosti o životné prostredie, spoločnosť Honda sa snaží globálne rozšíriť svoje elektromobily pre potreby podnikania. V súčasnosti vykonáva spoločné testy s Thailand Post*1 a plánuje spustiť výrobu a predaj Benly e: v Thajsku tento september.

Elektrické mopedy EMs/ Elektrické bicykle EBs pre dochádzanie

Viac ako 90 % súčasného celosvetového trhu s elektrickými motocyklami (približne 50 miliónov kusov) tvoria elektrické mopedy (EM) a elektrické bicykle (EB). V Číne, najväčšom svetovom trhu, sú EM/EB široko prijímané ako vhodná forma mobility a spoločnosť Honda využíva svoje silné stránky v rýchlosti miestneho rozvoja na vývoj produktov pre tento trh. Vzhľadom na celosvetovú expanziu trhu EM/EB plánuje spoločnosť Honda uviesť na trh päť kompaktných a cenovo dostupných modelov EM a EB od teraz do roku 2024 okrem Číny aj v Ázii, Európe a Japonsku.

Zábavné FUN elektromobily

Honda okrem elektromobilov na dochádzanie aktívne vyvíja aj elektrifikované modely v zábavnej kategórii FUN. Na základe svojej platformy zábavných elektromobilov FUN EV, ktorá sa vyvíja, plánuje spoločnosť Honda v rokoch 2024 až 2025 uviesť na trh tri veľké modely FUN EV v Japonsku, USA a Európe. Spoločnosť Honda prinesie radosť z jazdy aj ďalšej generácii, a to uvedením detského elektromobilu KIDS EV.

Používanie elektrického motocykla bez problémov a stresu

Honda založila spoločný podnik v Indonézii, jednom z hlavných motocyklových trhov, za účelom prevádzkovania služby zdieľania batérií s využitím MPP a motocyklov poháňaných MPP. Spoločný podnik v súčasnosti prevádzkuje službu zdieľania batérií na Bali. V Indii plánuje spoločnosť Honda do konca tohto roka spustiť službu zdieľania batérií pre elektrické trojkolkové taxíky (takzvané „rikše“). Spoločnosť Honda tiež plánuje rozšíriť zdieľanie batérií do ďalších ázijských krajín. V Japonsku v apríli tohto roku Eneos a štyria hlavní japonskí výrobcovia motocyklov spoločne založili spoločnosť Gachaco, Inc., ktorá plánuje na jeseň tohto roku spustiť obchod so zdieľaním batérií pre motocykle.

Štandardizácia batérií

V Japonsku sa štyria hlavní japonskí výrobcovia motocyklov dohodli na spoločných špecifikáciách pre vymeniteľné batérie na základe smernice JASO TP21003*7. – V Európe je spoločnosť Honda súčasťou európskeho konzorcia batérií a v Indii svojimi partnerstvami podporuje štandardizáciu vymeniteľných batérií.

Honda NT 1100 DCT 2022 – Normálny turista

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov