Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: 693 ks

Každý stroj bude k dispozícii s agregátom 1103 cm3 a výkonom 211 koní.

Ducati a Lamborghini vlani zaujali vysokovýkonným cruiserom Diavel 1260 Lamborghini, ktorý sa inšpiroval superpšportiakom Sian. Výsledkom poslednej spolupráce talianskych značiek  je Ducati Streetfighter V4 Lamborghini.

Je to v podstate  nahá motorka so srdcom Panigale V4S, ktorá je zjavne inšpirovaná dizajnovým jazykom automobilu Lamborghini Huracán STO. Nový motocykel „vyfasoval“ nový predný blatník, kryt nádrže a zadnú časť podľa laku z modelu Huracán STO. „Čerstvé“ sú aj všetky prieduch, mriežky a ďalšie detaily potom tiež evokujú ikonický design legendárnej talianskej automobilky.

Motorka má tiež kované kolesá inšpirovaná spomínaným superšportiakom, nechýbajú im ani titánové poistné matice. Motocykel potom rovnako ako auto obsahuje panely z uhlíkových vlákien. Okrem týchto detailov a „accessories“ má stroj hliníkové stúpačky, špeciálne sedlo alebo titánový výfuk Akrapovič s karbónovým uzáverom.

Na kryte nádrže nájdete štítok s názvom motocyklu a sériovým číslom. Samozrejmosťou sú logá Ducati a Lamborghini. Produkcia bude obmedzená na 630 exemplárov pre verejnosť, pričom ďalších 63 kusov motocyklu Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti je určených len pre majiteľov Lamborghini. Špeciálni klienti môžu v spolupráci s Cetro Stile Ducati navrhnúť vlastný motocykel inšpirovaný ich vozidlom.

Každý stroj potom bude k dispozícii s agregátom 1103 cm3 a výkonom 211 koní. Prvé dodávky motocyklu majú začať v máji budúceho roku a cena odpovedá exkluzivite. Za každý jeden kus si Ducati účtuje 68.000 USD (66.960 €). Za verziu Speciale Clienti potom zaplatia zákazníci ešte o niečo viac, konkrétne 83.000 amerických dolárov (81,730 €).

-jj-, zdroj, video a foto: Ducati

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov