Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vodič roka 2022 – Finále už túto sobotu na Slovakia Ringu!

Vyvrcholenie súťaže Vodič roka 2022 sa blíži. Práve dnes sme vyžrebovali účastníkov finále, ktorých postupne pozveme do Centra bezpečnej jazdy na Slovakia ringu. Čo máme pre nich už túto sobotu pripravené?

  1. Jazda zručnosti

Jazda medzi kužeľmi, cúvanie. Inštruktor vysvetlí a názorne ukáže v pomalej jazde úlohu. Jazdí sa na jedno ostré kolo. Hodnotí sa prvých 20. najlepších celkových časov, prvé miesto má 20 bodov, druhé 19 bodov a dvadsiate 1bod. Čas pri jazdách sa začne merať po uvedení vozidla do pohybu a zastaví sa po zastavení vozidla vo vymedzenom priestore. Pri zastavení mimo vyhradený priestor sa udeľuje penalizácia k výslednému času. Zhodený a posunutý kužeľ (nie kontakt s kužeľom) predstavuje tiež penalizáciu +2s, vynechanie kužeľov +20s. Kontakt s kužeľom je povolený.

  1. Vedomostný test 

Test z pravidiel cestnej premávky, ale zameraný aj na partnerov súťaže. Na výber 3 odpovede.

  1. Prvá pomoc + test 

Test z prvej pomoci pozostáva z 20 otázok, na výber budú 3 odpovede. Po skončení testu prebehne vyhodnotenie, diskusia, praktické ukážky prvej pomoci v exteriéri, prehliadka techniky a sanitky.

  1. Odtrhová platňa 

Jazda cez odtrhovú platňu, hodnotenie plynulosti prejazdu a zvládnutie pretáčavého šmyku vozidla, následne vyhnutie sa prekážke – vodnej stene. K dispozícii je jedna skúšobná a jedná ostrá jazda.

  1. Parkovanie 

Parkovanie medzi kužele, vpred a cúvanie, priečne i pozdĺžne.  Parkuje sa do časového limitu, pri prekročení alebo kontakte s kužeľom sa udeľujú trestné body.

Vodič roka si naplno užil novučičký Opel a ty ho môžeš mať tiež!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov