Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Koenigsegg CC850: Extrémne oslavy jubilea

Švédska automobilka Koenigsegg oslavuje dve dekády od premiéry modelu CC8S a súčasne 50. narodeniny zakladateľa Christiana von Koenigsegga špeciálnym modelom Koenigsegg CC850.

Super výkonný automobil je súčasnou interpretáciou oslavovaného vozidla. Vyrobených bude len 50 exemplárov a cena štartuje na čiastke 3,65 mil. USD. Výkon päťlitrového motoru je 1385 koní. „CC850 je poctou najvýznamnejšiemu vozidlu v histórii značky Koenigsegg,“ povedal na úvod Christian von Koenigsegg.

“Model CC8S nás uviedol na mapu a zaistil nám úspech. Oslava 20 rokov výroby spolu s mojimi 50. narodeninami sa zdala byť tou správnou príležitosťou k odhaleniu tohto modelu. CC850, aby sme ocenili naše korene,“ dodal von Koenigsegg k modelu, ktorý využíva elegantný severský dizajnový jazyk.

„Interiér sa vyznačuje symetrickým, minimalistickým designom podobným modelu CC8S. Táto symetria umožňuje praktické úpravy pre verzie s ľavostranným aj pravostranným riadením. Guľatý volant, otvorená radiaca páka s odkrytými mechanickými súčasťami a analógový chronograf ukazujú precíznu práci, ktorá je základom modelu CC850,“ uzavreli zástupcovia značky.

-jj-, zdroj, foto a video: Koenigsegg

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov