Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


R2 Lovinobaňa – Mosty a povrchy ciest sú skoro hotové

Výstavba úseku R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce pokračuje podľa plánu. Na mostoch realizujú izolácie, rímsy, stavebné práce budú pokračovať na montáži odvodnenia mostov a záchytných bezpečnostných zariadení - teda zábradlia či oceľové zvodidlá.

Na jednotlivých úsekoch hlavnej trasy už realizujú konštrukčné vrstvy vozoviek, betónové i oceľové zvodidlá či oplotenie. Takisto pracujú aj na informačnom systéme rýchlostnej cesty.

Čo nás ešte čaká?

Okrem uvedených prác budú ku koncu výstavby osádzať dopravné značenie. Takisto budú čoskoro prebiehať zaťažovacie skúšky mostov, funkčné skúšky na informačnom systéme a na odlučovačoch ropných látok.

Charakteristika úseku

Trasa budúcej rýchlostnej cesty R2 je vedená údolím Krivánskeho potoka, v súbehu so železničnou traťou a cestou I/16, pričom obchádza samotnú obec Mýtna z juhozápadu. Rýchlostná cesta je vedená ponad oba dopravné koridory, následne trasa vchádza do katastra obce Divín. Trasa pokračuje v úzkom páse na úpätí pahorkov Divínskeho hája, kde je jediné miesto s akceptovateľným dopadom na životné prostredie, dôsledkom čoho vznikla potreba na vybudovanie objektov vhodných pre migráciu zveri. Po opustení Divínskeho hája pokračuje trasa severovýchodne od obce Podrečany v súbehu s cestou I/16 až do konca úseku, kde sa pri Tomášovciach napojí na jestvujúcu cestu I/16.  Úsek je dlhý 13,5 km a jeho súčasťou je 11 mostných objektov, 6 protihlukových stien a 8 zárubných či oporných múrov.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov