Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi RS6 – Ďalšia generácia sa bez elektriny už nezaobíde

RS6 už 20 rokov dvíha latku v triede športových kombi. Stephan Reil z Audi potvrdil smer vývoja k hybridom. Dôvod je jednoduchý, netreba ho popisovať, sú to emisie oxidu uhličitého.

Očakáva sa, že súčasná generácia Audi RS6 zostane na trhu viac-menej do roku 2026. Potom ďalšia verzia RS6 – označená ako generácia C9 – má dostať hybridný systém. „Samozrejme, hybridizácia je smer, ktorým sa chceme uberať. V ďalšej generácii sa na to zameriame viac“, povedal Reil pre austrálsky portál “Wheels”.  Bližšie špecifikácie hnacieho ústrojenstva Reil neuviedol, no nemecký výrobca sa jednoznačne vydal cestou vývoja. Plán v troch krokoch zahŕňa prechod od mäkkých hybridov cez plug-in hybridy až po plne elektrické verzie.

Audi e-tron GT: Elektrický katapult

„Po vyprodukovaní RS6 generácie C6 sa emisie oxidu uhličitého stali čoraz dôležitejšími“, podotkol Reil.  „Na C7 sme prešli dowsizingom z V10 na V8, nainštalovali sme deaktiváciu valcov, teraz máme mild-hybridný systém v C8“. Šéf vývoja v Audi poznamenal, že práca v tomto smere mala klady aj zápory. Na jednej strane treba do auta vtesnať viac doplnkových dielov. Na druhej strane elektropohonom možno vyplniť slabé miesta spaľovacej jednotky.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov