Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Buick Wildcat: Elektrifikácia a nové logo

Automobily Buick sa v súčasnosti predávajú len v USA, Kanade, Mexiku a Číne.

Doba elektrická je tu, zmena loga vyhradená! Americká automobilka Buick predstavila elektrický koncept Wildcat, ktorým defaco prechádza na éru vozidiel do zásuvky. Súčasťou premeny je aj oficiálna zmena loga.

Renomovaná zámorská automobilka Buick, ktorá patrí pod krídla koncernu General Motors, sa chce stať plne elektrickou značkou. V praxi to znamená, že od roku 2030 chce predávať už len elektrické vozidlá. Informáciu priniesol na nedávnom ívente americkej značky globálny viceprezident Buick a GMC Duncan Aldred.

Spoločne s týmto prehlásením súčasne predstavili nové logo automobilky a koncept elektrického vozu s názvom Wildcat. Viceprezident značky tiež potvrdil, že štúdia vozidla Wildcat se nikdy nedostane do výroby. Bude však slúžiť návrhárom značky ako jasná vízia toho, kam sa chce automobilka posunúť.

Nesmierne extravagantný design predznamenáva konvertovanie dizajnérskeho jazyka zámorskej automobilky k novému tvarosloviu exteriéru, interiéru aj spomínaného znaku. Prvý model s čisto elektrickým pohonom by sa mal objaviť na trhu v roku 2024 a podľa tejto ukážky bude budúcnosť značky výraznejšia než sa dalo čakať.

„V spoločnosti Buick snívame o budúcnosti, ktorá bude ešte viac zladená s vaším životom. Vzrušujúca premena už vlastne začala. Od budúceho roku bude na vybraných vozidlách Buick debutovať náš zmenený znak a nová estetika designu. V Severnej Amerike by mal byť prvý elektromobil značky Buick k dispozícii v roku 2024,“ povedal Duncan Aldred.

Elektromobil, ktorý chce automobilka predstaviť o dva roky sa bude volať Electra. Pravdepodobne pôjde o elektrické SUV postavené na platforme Ultium, ktorú používa napríklad Hummer EV alebo aj Cadillac Lyriq. Automobily Buick sa v súčasnosti predávajú len v USA, Kanade, Mexiku a Číne. Napriek tomu sa automobilke už skoro dekádu darí predávať okolo milióna vozidiel ročne z toho 80 % v Číne.

„Naša vízia budúcnosti debutuje s konceptom Buick Wildcat EV. Je to skok vpred, ktorý nadväzuje na naše dedičstvo inovácií. Zároveň však vyjadruje víziu nového designového smeru značky Buick a ukazuje na jej plne elektrickú budúcnosť. Vďaka svojmu vyrovnanému postoju pripravenému na jazdu a designu pre pokročilú umelú inteligenciu a biometrickú technológiu predstavuje Wildcat EV Concept efektivitu a inovácie v balení, ktoré priťahuje pozornosť,“ uzavrel globálny viceprezident Buick a GMC.

-jj-, zdroj a foto: Buick

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov