Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai IONIQ 6 – Oficiálna premiéra a vysoký dojazd

Hyundai predstavil svoj netrpezlivo očakávaný IONIQ 6. Ako nový model značky IONIQ, ktorá označuje vozidlá s čisto elektrickým pohonom, prináša IONIQ 6 množstvo pokročilých technológií, personalizovaný priestor a funkcie a rozšírený dojazd, čím nanovo definuje hranice elektrickej mobility.

IONIQ 6 poskytuje predpokladaný dojazd na čisto elektrický pohon viac ako 610 km – podľa štandardu WLTP pri konfigurácii so 77,4 kWh batériou, pohonom zadnej nápravy a 18-palcovými kolesami, ako aj ultrarýchle, 400 V / 800 V multinabíjanie vďaka Elektrickej globálnej modulárnej platforme (E-GMP) skupiny Hyundai Motor Group. IONIQ 6 má tiež doteraz zrejme najaerodynamickejší dizajn, aký Hyundai vo svojich vozidlách priniesol, a množstvo atraktívnych prvkov, ako je dvojfarebné ambientné osvetlenie, osvetlenie, ktoré sa synchronizuje s rýchlosťou vozidla, či elektrickú simuláciu zvuku v kabíne Electric Active Sound Design (e-ASD), ktoré výrazne zlepšuje zážitok zákazníka z elektrickej mobility.

IONIQ 6 využíva výhody platformy E-GMP na poskytnutie extrémne dlhého rázvoru až 2 950 mm, ktorý umožňuje výber 20- alebo 18-palcových kolies. S pôsobivou celkovou dĺžkou 4 855 mm, šírkou 1 880 mm a výškou 1 495 mm má IONIQ 6 výrazne elegantný a štýlový vzhľad, ktorý ho bezpečne odlíši od iných konkurenčných elektromobilov.

Interiér IONIQ 6 je špeciálne vyvinutý tak, aby slúžil ako pohodlný a personalizovaný úkryt. Dvojfarebné ambientné osvetlenie umožňuje vodičovi prispôsobiť si vzhľad a dojem z interiéru kabíny výberom zo spektra 64 farieb a šiestich predvolených motívov. Režim Speed ​​Sync Lighting pridáva emócie k zážitku z jazdy zmenou jasu vnútorného osvetlenia na základe rýchlosti jazdy vozidla. Voliteľné relaxačné komfortné sedadlá v prvom rade podporujú príjemný pocit relaxu jednoduchým nastavením uhla sedadla. Okrem toho sú všetky sedadlá špeciálne vyrobené pre plne elektrické modely a sú približne o 30 percent tenšie ako sedadlá v iných konvenčných modeloch, čím poskytujú viac miesta pre cestujúcich. Na zvýšenie pohodlia zákazníkov sú k dispozícii štyri porty USB typu C a jeden port USB typu A.

Personalizovaný zážitok z jazdy v IONIQ 6 je ďalej vylepšený systémom EV Performance Tune-up, ktorý vodičovi umožňuje voľne nastaviť silu riadenia, výkon motora, citlivosť plynového pedála a režim pohonnej sústavy. Vodiči môžu pomocou niekoľkých kliknutí na tlačidlo vytvoriť množstvo rôznych kombinácií, ktoré najviac vyhovujú ich individuálnym potrebám.

IONIQ 6 disponuje tiež technológiou e-ASD, vďaka ktorej sú elektromobily vzrušujúcejšie a užívateľsky prívetivejšie. E-ASD do kabíny pridáva optimálny zvuk podobný kozmickej lodi, pričom štruktúra zvuku sa mení v závislosti od režimu jazdy vozidla.

IONIQ 6 je k dispozícii s viacerými motorizáciami a veľkosťami akumulátorov, aby vyhovovali potrebám každého zákazníka. Batéria s dlhým dojazdom s kapacitou 77,4 kWh môže byť spojená s dvoma usporiadaniami elektromotorov: buď s pohonom zadných kolies (RWD) alebo s pohonom všetkých kolies (AWD). Vrchol ponuky predstavuje duálny motor s voliteľným pohonom všetkých kolies, ktorý produkuje kombinovaný výkon 239 kW a krútiaci moment 605 Nm. Táto konfigurácia pohonu dokáže vozidlo zrýchliť z 0 km/h na 100 km/h za 5,1 sekundy.

IONIQ 6 sa môže pochváliť pôsobivou spotrebou energie. Spotreba energie štandardnej batérie s kapacitou 53 kWh s 18-palcovými pneumatikami a pohonom zadných kolies sa podľa WLTP odhaduje na menej ako 14 kWh/100 km. Vďaka tomu je IONIQ 6 jedným z energeticky najefektívnejších vozidiel na trhu.

Architektúra platformy E-GMP umožňuje modelu IONIQ 6 využívať 400 V aj 800 V nabíjaciu infraštruktúru, pričom 800 V nabíjanie je štandardné. S 350 kW nabíjačkou sa dokáže IONIQ 6 nabiť z 10 percent na 80 percent kapacity batérie len ​​za 18 minút.

IONIQ 6 je k dispozícii s 12 farbami exteriéru – Gravity Gold Matte, Abyss Black Pearl, Serenity White Pearl, Curated Silver Metallic, Nocturne Grey Metallic, Nocturne Grey Matte, Transmission Blue Pearl, Biophilic Blue Pearl, Ultimate Red Metallic, Digital Green Pearl, Digital Green Matte a Byte Blue.

Pre interiér sú k dispozícii štyri farby: kombinácia tmavosivej so svetlosivou, tmavo olivová zelená so svetlosivou, čierna s bledohnedou a čierna.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov