Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda CR-V – Novinka má s Civicom veľa spoločného

Nová Honda CR-V má konečne svoj americký debut. Časom by sa mala objaviť aj u nás!

Asi nikoho neprekvapí fakt, že nová Honda CR-V je väčšia ako predchodkyňa, čo sa v kombinácii s masívnymi líniami bude drvivej väčšine ľudí páčiť. Auto má dĺžku 4,69 metra (+7 cm), šírku 1,86 metra, výšku 1,69 cm a rázvor 2,7 metra (+3,3 cm). Pozitívom je, že sa zmenila aj šírka rozchodu, čo má v kombinácii s vylepšenou tuhosťou konštrukcie prispieť k lepšej ovládateľnosti.

Celkovo má auto po technickej stránke veľa spoločného s Civicom, keďže stojí na rovnakej platforme. Dizajn vyniká predovšetkým veľkou maskou chladiča, ostro vykreslenými svetlometmi a vysokou líniou kapoty. Vzadu zasa nájdeme svetlá, ktoré môžeme trošku spojiť s modelmi Volvo.

Interiér nie je žiadnym prekvapením. Aspoň pre tých, ktorí poznajú nový Civic. Kokpit sa prakticky nelíši od toho, ktorý je použitý v kompakte. To je dobrá správa, ktorá znamená elegantný minimalizmus, dobré materiály a mierne športovú nôtu.

Zákazníci sa môžu spoľahnúť na moderné multimédiá s konektivitou Android Auto a Apple CarPlay, digitálne prístroje, bezdrôtovú nabíjačku smartfónov, audio Bose a rozsiahle systémy podpory vodičov. Na konkrétnu špecifikáciu si však musíte ešte chvíľu počkať.

Pokiaľ ide o ponuku motorov, môžete si vybrať z 1,5-litrového benzínového motora s výkonom 190 koní. Druhou možnosťou je hybrid s výkonom 204 k, ktorý bude pravdepodobne jedinou voľbou v Európe. Očakáva sa, že nová Honda CR-V príde koncom roka 2022. Potom sa dozvieme ďalšie podrobnosti.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov