Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MITSUBISHI ASX – Kompletná ponuka motorov aj elektrifikovaných pohonov

Spoločnosť Mitsubishi Motors Europe dnes potvrdila ponuku pohonov pre ASX novej generácie.

Široká ponuka vyspelých pohonných ústrojenstiev, vyvinutých špeciálne pre európske trhy, je zladená s potrebami európskych záujemcov o mestské SUV – od nízkych emisií a spotrebu paliva až po výkony. Základom je pokrokový benzínový motor 1,0 litra s preplňovaním, ktorý sa bude ponúkať so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Pre zákazníkov požadujúcich vyšší výkon je k dispozícii preplňovaná jednotka 1,3 litra s priamym vstrekovaním v spojení so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, alebo sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou (7DCT).

ASX novej generácie bude prvým európskym modelom značky Mitsubishi s plne hybridným pohonom (HEV). Ten kombinuje benzínovú jednotku 1,6 litra s dvoma elektromotormi a automatickou viacrežimovou prevodovkou typu „dog gearbox“. Vrcholom modelovej ponuky bude plug-in hybridné prevedenie (PHEV). Systém PHEV, zahŕňajúci benzínový motor 1,6 litra v spojení s dvoma elektromotormi a batériou s kapacitou 10,5 kWh, je v segmente B-SUV v rámci automobilovej aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi jedinečný; Mitsubishi ASX novej generácie tak kráča v šľapajach plug-in hybridných SUV Outlander PHEV a Eclipse Cross PHEV.

Mitsubishi Colt – Nová generácia príde už čoskoro

• 1,0 MPI-T: preplňovaný benzínový trojvalec s viacbodovým vstrekovaním.
Šesťstupňová manuálna prevodovka. Výkon: 91 k. Emisie CO2: 132 – 136 g/km.
• 1,3 DI-T: preplňovaný benzínový štvorvalec s priamym vstrekovaním.
Šesťstupňová manuálna prevodovka. Výkon: 140 k. Emisie CO2: 130 – 134 g/km.
Sedemstupňová dvojspojková prevodovka (7DCT). Výkon: 158 k. Emisie CO2: 131 – 137 g/km.
• 1,6 Hybrid (HEV): benzínový motor 1,6 litra s dvoma elektromotormi a batériou s kapacitou 1,3 kWh v kombinácii s automatickou prevodovkou
Výkon (spaľovací motor): 145 k. Emisie CO2: 107 – 113 g/km.
• 1,6 litra Plug-in Hybrid (PHEV): dva elektromotory a batérie s kapacitou 10,5 kW/h v kombinácii s benzínovým motorom 1,6 litra a automatickou prevodovkou. Výkon (spaľovací motor): 160 k. Emisie CO2: 30 – 31 g/km.

Nové ASX bude postavené na podvozkovej platforme CMF-B automobilovej aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi a vyrábať sa bude v španielskom závode Valladollid automobilky Renault.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov