Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Multivan VW ID. Buzz Pro: Sériová výroba!

Cena VW ID.Buzz Cargo v Nemecku začína na sume 46.455€ a ID. Buzz Pro na 56.600€.

Moderní cestovatelia pozor! V hlavnom výrobnom závode značky Volkswagen Úžitkové vozidlá v Hannoveri spustili sériovú výrobu elektrického multivanu ID. Buzz Pro. Rovnako ako aj v prípade predchádzajúceho modelu ID.Buzz Cargo má aj ID. Buzz Pro neutrálnu bilanciu emisií CO2.

Prvý júnový štvrtok tak mali pri spustení výroby elektromobilu v nemeckej fabrike dôvod na oslavu. Radostný moment si Josef Baumert, člen predstavenstva značky Volkswagen Úžitkové vozidlá zodpovedný za výrobu a logistiku, a Stavros Christidis, predseda podnikovej rady značky spoločne s mnohými zamestnancami. Výrobný závod Hannover je po fabrike v Zwickau a Emdene treťou továrňou na elektromobily spoločnosti Volkswagen v Nemecku, v ktorej sa vyrábajú vozidlá z rodiny ID.

Zahájenie sériovej výroby úplne elektrického modelu ID. Buzz je dôležitým míľnikom elektrifikácie našej flotily a výroby v závode Hannover. Toto vozidlo bude nosným pilierom pre vyťaženosť našej továrne, a zaistí tým jej budúcnosť. Výroba sa teraz konečne rozbehla. K tomuto okamžiku smerovalo v uplynulých rokoch úsilie zamestnancov značky Volkswagen Úžitkové vozidlá,“ vysvetlil Carsten Intra, predseda predstavenstva značky Volkswagen Úžitkové vozidlá. Kvôli výrobe modelu ID. Buzz prebehli v závode Hannover ďalšie úpravy výrobných zariadení.

Do prevádzky uviedli okrem iného aj novú karosáreň spolu s novými úsekmi linky pre montáž komponentov elektrického pohonu. „V posledných dvoch sezónach sme výrobný závod v Hannoveri postupne pripravovali na výrobu nových úplne elektrických vozidiel, zatiaľ čo v ňom súčasne pokračovala produkcia modelu T6.1 a od roku 2021 tiež nového Multivanu,“ poznamenal Baumert pri oficiálnom slávnostnom zahájení výroby a vzápätí dodal: „Teraz v našom závode vyrábame tri modelové rady Bulli a tri koncepty pohonu. Táto komplexnosť kladie na zamestnancov vysoké nároky.“

Len nedávno absolvovalo okolo 4000 zamestnancov z výroby školenia o novom modeli a o nových pracovných postupoch. Volkswagen Úžitkové vozidlá plánuje pre tento kalendárny rok výrobu až 15.000 vozidiel ID. Buzz Pro a ID. Buzz Cargo. Neskôr bude možné v Hannoveri vyrábať až 130.000 kusov týchto vozidiel ročne. Na ich výrobu sa používajú recyklované plasty a interiér sa kompletne zaobíde bez kože živočíšneho pôvodu. S najväčšou pravdepodobnosťou ešte koncom aktuálneho roka 2022 sa novinka do zásuvky ID. Buzz Pro dostane aj na slovenský trh.

-jj-, zdroj a foto: Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov