Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tunel Bikoš – Ďalší míľnik splnený!

V tuneli Bikoš, ktorý je súčasťou stavby prešovskej R4, je dokončené sekundárne ostenie v razenej aj hĺbenej časti v oboch tunelových rúrach. Rýchlostná cesta R4 bude tvoriť severný obchvat mesta Prešov. Predpokladaný termín odovzdania do užívania je leto 2023.

Ako pokračuje NDS?

V západnej rúre tunela Bikoš sú dokončené štrbinové žľaby, obrubníky, káblové trasy pod chodníkmi, ako aj stienky v SOS výklenkoch. Aktuálne realizujú tepelnú izoláciu protipožiarneho vodovodu. Po zaizolovaní vodovodu dobudujú chodníky a pripravia povrch ostenia na náter. Vo východnej tunelovej rúre práve realizujú štrbinové žľaby, obrubníky a káblové trasy pod chodníkmi. Dokončili tiež práce na sekundárnom ostení v priečnych prepojeniach a aktuálne pracujú na deliacich stenách.

Práce napredujú aj na vonkajších objektoch

Okrem prác v tuneli napredujú aj pri budovaní vonkajších objektoch. Na južnom portáli realizujú protipožiarny vodovod, káblovod a drenážne odvodnenie. Odvodnenie vozovky na južnom portáli je v súčasnosti dokončené na 90%.  Takisto pripravujú realizáciu vozovky v tuneli a na portáloch. Okrem toho pracujú aj na systéme odvodnenia na severnom portáli a konečným terénnym úpravám na južnom a severnom portáli.

R4 Prešov, severný obchvat v číslach

  • 4,3 km dlhý úsek v plnom profile
  • motoristom ušetrí približne 10 minút
  • 155 stavebných objektov
  • 9 mostov

tunel Bikoš s dĺžkou 1 150 m

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov