Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Scenic Vision – Takto bude vyzerať francúzska budúcnosť!

Renault Scenic Vision - to je názov nového konceptu, ktorý predznamenáva budúci dizajnový smer značky. Prvé modely navrhnuté v súlade s ním majú debutovať v roku 2024.

Renault sa nečakane pochválil pôsobivým konceptom, ktorý využíva známe meno. Nový Scenic však nemá veľa spoločného s obľúbenými minivanmi, ktoré boli a stále sú na európskych cestách bežným javom. Predstavená reinkarnácia má oveľa bližšie k SUV.

Dôležitejšie ako postavenie na trhu sú však tvary a detaily, pretože automobil je predzvesťou budúceho štylistického jazyka značky, ktorý bude implementovaný od roku 2024. Ako vidíte, hlavnú úlohu tu hrajú úzke svetlomety a prídavné, vertikálne umiestnené denné svetlá. Línie samotné sú dosť ostré a rozhodujúce, čo je skvelá zmena oproti oblým a hladkým modelom, ktoré dnes ponúka francúzska značka. Ešte väčšiu revolúciu hlási interiér, ktorý je, ako sa na koncept patrí, veľmi futuristický. Chýbajúci B stĺpik uľahčuje zaberanie miesta na priestranných kreslách a sedačke a dokonale rovná podlaha priestor opticky zväčšuje. Zaujímavé je, že obrazoviek tu nie je veľa. Celé to vyzerá ako z iného sveta, hoci Renault tvrdí, že sa inšpiruje kabínami modelov vyrábaných na konci dekády. Zaujímavé je, že až 70 percent. komponenty použité pri návrhu konceptu pochádzajú z recyklácie. Ekologický bude aj samotný pohon, ktorý je hybridom elektrického a vodíkového systému, pričom vodíkový systém poskytuje len dodatočný dojazd a pôsobí ako tzv. range extender. Bohužiaľ, technické detaily zatiaľ nie sú známe. Nič to nemení na fakte, že budúcnosť Renaultu sľubuje byť zaujímavá. Francúzov čaká revolúcia.

Renault Megane E-Tech alebo francúzska recyklovateľná revolúcia? Prvá jazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov